Gogosele cu ton si masline

Autormona72
DificultateIntermediar

Le puteti servii drept aperitiv (cald sau rece), masa principala sau cina.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 150 gr masline verzi fara samburi
 1 cutie ton in suc propriu
 2 oua
 1 sare si piper dupa gust
 3 tbsp ulei de masline
 100 ml apa minerala
 ½ tsp bicarbonat
 1 tsp coaja de lamaie
 250 gr faina alba
 1 patrunjel si/sau busuioc(optional)
 300 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare:

1

Intr-un robot de bucatarie se pun maslinele si se zdrobesc. Peste masline se adauga conserva de ton scursa de zeama. Se maruntesc impreuna timp de cateva secunde.

2

Separat, se face un aluat. Intr-un bol se pun oale si se mixeaza doar cateva secunde, atat cat sunt batute ca pentru omleta. Se adauga apa si uleiul si se amesteca. Peste ingredientele umede adaugam faina, coaja de lamaie bicarbonatul, un praf de sare si piper. Mixam din nou ingredientele. Rezultatul trebuie sa fie unul asemanator cu cel de clatite. Daca aveti un aluat prea subtire mai adaugati putina faina, iar daca este prea gros mai subtiati cu putina apa. Eu am folosit apa minerala, dar nu este absolut necesar. Se poate folosi desigur si apa plata. Ideea este ca ies mai fragede si mai pufoase cu apa minerala, exact ca si clatitele.
Peste aluatul de gogosi punem amestecul de masline si ton. Daca ne place si vrem putem sa suplumentam aroma gogosilor cu rozmarin maruntit, busuioc sau patrunjel toc fin.

3

Intr-o craticioara sau tigaie punem ulei la incins. Cand uleiul devine incins bine luam o lingurita, o inmuiem in ulei, apoi luam o lingurita plina de aluat. Punem in uleiul incins gramajoare de aluat si prajim gogosile la foc mediu spre mare pe ambele parti. Nu aglomeram, nu ingramadim gogosile in tigaie in timp ce le prajim. Ele cresc in volum si trebuie sa avem spatiu sa le intoarcem. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a se scurge de surplusul de ulei.

4

Serviti cu salata de cartofi si dresing din iaurt.

Ingrediente

 150 gr masline verzi fara samburi
 1 cutie ton in suc propriu
 2 oua
 1 sare si piper dupa gust
 3 tbsp ulei de masline
 100 ml apa minerala
 ½ tsp bicarbonat
 1 tsp coaja de lamaie
 250 gr faina alba
 1 patrunjel si/sau busuioc(optional)
 300 ml ulei pentru prajit

Indicații

1

Intr-un robot de bucatarie se pun maslinele si se zdrobesc. Peste masline se adauga conserva de ton scursa de zeama. Se maruntesc impreuna timp de cateva secunde.

2

Separat, se face un aluat. Intr-un bol se pun oale si se mixeaza doar cateva secunde, atat cat sunt batute ca pentru omleta. Se adauga apa si uleiul si se amesteca. Peste ingredientele umede adaugam faina, coaja de lamaie bicarbonatul, un praf de sare si piper. Mixam din nou ingredientele. Rezultatul trebuie sa fie unul asemanator cu cel de clatite. Daca aveti un aluat prea subtire mai adaugati putina faina, iar daca este prea gros mai subtiati cu putina apa. Eu am folosit apa minerala, dar nu este absolut necesar. Se poate folosi desigur si apa plata. Ideea este ca ies mai fragede si mai pufoase cu apa minerala, exact ca si clatitele.
Peste aluatul de gogosi punem amestecul de masline si ton. Daca ne place si vrem putem sa suplumentam aroma gogosilor cu rozmarin maruntit, busuioc sau patrunjel toc fin.

3

Intr-o craticioara sau tigaie punem ulei la incins. Cand uleiul devine incins bine luam o lingurita, o inmuiem in ulei, apoi luam o lingurita plina de aluat. Punem in uleiul incins gramajoare de aluat si prajim gogosile la foc mediu spre mare pe ambele parti. Nu aglomeram, nu ingramadim gogosile in tigaie in timp ce le prajim. Ele cresc in volum si trebuie sa avem spatiu sa le intoarcem. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a se scurge de surplusul de ulei.

4

Serviti cu salata de cartofi si dresing din iaurt.

Note

Gogosele cu ton si masline