O pizza si mai delicioasa este atunci cand blatul este perfect. Aceasta reteta va va oferi o pizza cu blat pufos, usor crocant si aromat, care poate fi acoperit cu toppingurile voastre preferate.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune drojdia faramitata, zaharul, 3 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta intr-un bol si se amesteca pana cand se formeaza o pasta. O lasam la loc calduros pana cand creste si devine pufoasa (arpox. 10 minute).
Intr-un alt bol, punem faina, facem o gaura in mijloc si acolo adaugam restul ingredientelor, inclusiv drojdia dizolvata la pasul 1.
Framanatam pana obtinem un aluat moale si foarte putin lipicios, pe care il lasam intr-un bol, acoperit cu o folie de plastic si il punem intr-un loc calduros la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, il scoatem pe o suprafata pudrata cu faina si il impartim in 2/4 bucati egale (in functie de cate pizza dorim sa facem si cat de mari sa fie).
Luam fiecare bucata de aluat si, cu ajutorul unui sucitor, sau chiar cu mainile, intindeti un aluat cat doriti de subtire.
Puneti aluatul intins intr-o tava in care ati pus hartie de copt; ungeti cu sos de rosii, dati la cuptorul incins la 180˚C pentru cateva minute, apoi scoateti-l si adaugati ce topping'uri doriti (mozzarella, cascaval, masline, ciuperci, sunca de praga etc); mai dati la cuptor pana cand se rumeneste cat doriti (aprox. 10-15 minute).
Ingrediente
Indicații
Se pune drojdia faramitata, zaharul, 3 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta intr-un bol si se amesteca pana cand se formeaza o pasta. O lasam la loc calduros pana cand creste si devine pufoasa (arpox. 10 minute).
Intr-un alt bol, punem faina, facem o gaura in mijloc si acolo adaugam restul ingredientelor, inclusiv drojdia dizolvata la pasul 1.
Framanatam pana obtinem un aluat moale si foarte putin lipicios, pe care il lasam intr-un bol, acoperit cu o folie de plastic si il punem intr-un loc calduros la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, il scoatem pe o suprafata pudrata cu faina si il impartim in 2/4 bucati egale (in functie de cate pizza dorim sa facem si cat de mari sa fie).
Luam fiecare bucata de aluat si, cu ajutorul unui sucitor, sau chiar cu mainile, intindeti un aluat cat doriti de subtire.
Puneti aluatul intins intr-o tava in care ati pus hartie de copt; ungeti cu sos de rosii, dati la cuptorul incins la 180˚C pentru cateva minute, apoi scoateti-l si adaugati ce topping'uri doriti (mozzarella, cascaval, masline, ciuperci, sunca de praga etc); mai dati la cuptor pana cand se rumeneste cat doriti (aprox. 10-15 minute).