Pizza

AutorLivia D.
DificultateÎncepător

O pizza si mai delicioasa este atunci cand blatul este perfect. Aceasta reteta va va oferi o pizza cu blat pufos, usor crocant si aromat, care poate fi acoperit cu toppingurile voastre preferate.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 500 gr faina
 250 ml apa calduta
 3 ulei de masline
 1 tsp sare
 1 tsp oregano
 1 tsp rozmarin
 1 tbsp zahar
 20 gr drojdie
 toppinguri (dupa preferinte)

Mod de preparare:

1

Se pune drojdia faramitata, zaharul, 3 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta intr-un bol si se amesteca pana cand se formeaza o pasta. O lasam la loc calduros pana cand creste si devine pufoasa (arpox. 10 minute).

2

Intr-un alt bol, punem faina, facem o gaura in mijloc si acolo adaugam restul ingredientelor, inclusiv drojdia dizolvata la pasul 1.

3

Framanatam pana obtinem un aluat moale si foarte putin lipicios, pe care il lasam intr-un bol, acoperit cu o folie de plastic si il punem intr-un loc calduros la dospit pana isi dubleaza volumul.

4

Dupa ce aluatul a crescut, il scoatem pe o suprafata pudrata cu faina si il impartim in 2/4 bucati egale (in functie de cate pizza dorim sa facem si cat de mari sa fie).

5

Luam fiecare bucata de aluat si, cu ajutorul unui sucitor, sau chiar cu mainile, intindeti un aluat cat doriti de subtire.

6

Puneti aluatul intins intr-o tava in care ati pus hartie de copt; ungeti cu sos de rosii, dati la cuptorul incins la 180˚C pentru cateva minute, apoi scoateti-l si adaugati ce topping'uri doriti (mozzarella, cascaval, masline, ciuperci, sunca de praga etc); mai dati la cuptor pana cand se rumeneste cat doriti (aprox. 10-15 minute).

Ingrediente

 500 gr faina
 250 ml apa calduta
 3 ulei de masline
 1 tsp sare
 1 tsp oregano
 1 tsp rozmarin
 1 tbsp zahar
 20 gr drojdie
 toppinguri (dupa preferinte)

Indicații

1

Se pune drojdia faramitata, zaharul, 3 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta intr-un bol si se amesteca pana cand se formeaza o pasta. O lasam la loc calduros pana cand creste si devine pufoasa (arpox. 10 minute).

2

Intr-un alt bol, punem faina, facem o gaura in mijloc si acolo adaugam restul ingredientelor, inclusiv drojdia dizolvata la pasul 1.

3

Framanatam pana obtinem un aluat moale si foarte putin lipicios, pe care il lasam intr-un bol, acoperit cu o folie de plastic si il punem intr-un loc calduros la dospit pana isi dubleaza volumul.

4

Dupa ce aluatul a crescut, il scoatem pe o suprafata pudrata cu faina si il impartim in 2/4 bucati egale (in functie de cate pizza dorim sa facem si cat de mari sa fie).

5

Luam fiecare bucata de aluat si, cu ajutorul unui sucitor, sau chiar cu mainile, intindeti un aluat cat doriti de subtire.

6

Puneti aluatul intins intr-o tava in care ati pus hartie de copt; ungeti cu sos de rosii, dati la cuptorul incins la 180˚C pentru cateva minute, apoi scoateti-l si adaugati ce topping'uri doriti (mozzarella, cascaval, masline, ciuperci, sunca de praga etc); mai dati la cuptor pana cand se rumeneste cat doriti (aprox. 10-15 minute).

Note

Pizza