O tarta care se prepara foarte repede, iar combinatia de gust de caramel cu banane si zeama de lamaie este dementiala.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Untul se topeste la foc mic, dupa care se amesteca cu biscuitii faramitati dinainte. Compozitia obtinuta se aseaza in forma de tarta (se preseaza cu ajutorul unei linguri/unui pahar), si se lasa la frigider pentru 10 minute.
Conserva de lapte condensate trebuie pusa intr-o oala cu apa si pusa la foc mic pentru aprox. 2,5 - 3h pentru a se transforma in dulce de leche (atentie sa nu il confundati cu lapte condensate pentru cafea; trebuie sa aiba o textura mai densa); culoarea aramie va fi mai intense sau mai putin intense in functie de cat de mult este tinut la fiert. Acest pas poate fi facut si cu o zi inainte.
Dulcele de leche obtinut in urma fierberii laptelui condensate se pune in tava de tarta.
Bananele taiate in feliute si udate cu zeama de lamaie, se aseaza apoi in tava.
Se mixeaza smantana pentru frisca si se adauga peste tarta. Ca un ultim retus, se rade ciocolata peste frisca, si se lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.
Ingrediente
Indicații
Untul se topeste la foc mic, dupa care se amesteca cu biscuitii faramitati dinainte. Compozitia obtinuta se aseaza in forma de tarta (se preseaza cu ajutorul unei linguri/unui pahar), si se lasa la frigider pentru 10 minute.
Conserva de lapte condensate trebuie pusa intr-o oala cu apa si pusa la foc mic pentru aprox. 2,5 - 3h pentru a se transforma in dulce de leche (atentie sa nu il confundati cu lapte condensate pentru cafea; trebuie sa aiba o textura mai densa); culoarea aramie va fi mai intense sau mai putin intense in functie de cat de mult este tinut la fiert. Acest pas poate fi facut si cu o zi inainte.
Dulcele de leche obtinut in urma fierberii laptelui condensate se pune in tava de tarta.
Bananele taiate in feliute si udate cu zeama de lamaie, se aseaza apoi in tava.
Se mixeaza smantana pentru frisca si se adauga peste tarta. Ca un ultim retus, se rade ciocolata peste frisca, si se lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.