Chec cu crustă

AutorAnette
DificultateÎncepător

Aceasta este o rețetă foarte ușor de făcut, iar rezultatul este delicios.....un desert bun de savurat în orice moment al zilei.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 6 ouă
 8 ulei
 10 apă
 2 cești zahăr
 2 cești făină
 1 tbsp cacao
 1 oz zahăr vanilat
 1 oz praf de copt
 2 ml esență de rom

Mod de preparare:

1

Într-un castron încăpător se bat bine 6 gălbenușuri cu o cană de zahăr și cu pliculețul de zahăr vanilat, urmând ca apoi să se adauge, puțin câte puțin, uleiul, apa și esența de rom. Compoziția rezultată trebuie să fie omogenă, iar zahărul sa se fi dizolvat.

2

Separat, se bat spumă cele 6 albușuri cu o cană de zahăr. Se începe cu o viteză a mixerului sau cu un ritm de amestecare mai mică/mic, care se măreşte treptat după primul minut. În acest fel, albuşurile vor deveni mai voluminoase.

3

Se adaugă albușurile bătute spumă peste compoziția inițială, puțin câte puțin, iar încorporarea se face cu ajutorul mixerului sau a unei spatule.

4

Se adaugă făina cernută în prealabil peste compoziția rezultată si, împreună cu aceasta, se pune si pliculețul de praf de copt. Se mixează totul bine pentru a obține o compoziție omogenă.

5

Se pune hârtie de copt în două forme de chec și se toarnă 80% din cantitatea din castron în cele două tăvi. Cantitatea rămasă se amestecă cu lingura de cacao și apoi se împarte egal în cele două forme de chec, în așa fel încât să se obțină diverse modele bicolore în compoziție.

6

Tăvile sa bagă în cuptorul preîncălzit la 160°C pentru aproximativ 25 minute în partea inferioară a cuptorului și pentru înca aproximativ 15 minute în partea superioară a acestuia. Checul este gata atunci cănd trece testul scobitorii.
Poftă bună!

Ingrediente

 6 ouă
 8 ulei
 10 apă
 2 cești zahăr
 2 cești făină
 1 tbsp cacao
 1 oz zahăr vanilat
 1 oz praf de copt
 2 ml esență de rom

Indicații

1

Într-un castron încăpător se bat bine 6 gălbenușuri cu o cană de zahăr și cu pliculețul de zahăr vanilat, urmând ca apoi să se adauge, puțin câte puțin, uleiul, apa și esența de rom. Compoziția rezultată trebuie să fie omogenă, iar zahărul sa se fi dizolvat.

2

Separat, se bat spumă cele 6 albușuri cu o cană de zahăr. Se începe cu o viteză a mixerului sau cu un ritm de amestecare mai mică/mic, care se măreşte treptat după primul minut. În acest fel, albuşurile vor deveni mai voluminoase.

3

Se adaugă albușurile bătute spumă peste compoziția inițială, puțin câte puțin, iar încorporarea se face cu ajutorul mixerului sau a unei spatule.

4

Se adaugă făina cernută în prealabil peste compoziția rezultată si, împreună cu aceasta, se pune si pliculețul de praf de copt. Se mixează totul bine pentru a obține o compoziție omogenă.

5

Se pune hârtie de copt în două forme de chec și se toarnă 80% din cantitatea din castron în cele două tăvi. Cantitatea rămasă se amestecă cu lingura de cacao și apoi se împarte egal în cele două forme de chec, în așa fel încât să se obțină diverse modele bicolore în compoziție.

6

Tăvile sa bagă în cuptorul preîncălzit la 160°C pentru aproximativ 25 minute în partea inferioară a cuptorului și pentru înca aproximativ 15 minute în partea superioară a acestuia. Checul este gata atunci cănd trece testul scobitorii.
Poftă bună!

Note

Chec cu crustă