Unii ar spune că nu este miere deoarece este facuta cu zahar , dar de mică bunica m-a învățat că aceasta este miere si asa mi-a rămas întipărit în minte . Sau, pentru a nu enerva lumea, o voi descrie ca pe "un sirop de consistenta unei miere" 🙂
Ingrediente:
Mod de preparare:
Florile de păpădie se spală bine si se îndepărtează codilete.
Se pun la fiert florile de păpădie împreună cu apa.
Cand ca in clocot de câteva ori se oprește focul si se lasa deoparte pana a doua zi.
Ziua următoare se strecoară siropul si se arunca florile de păpădie.
Se pune din nou la fiert la foc mic împreună cu zahărul și zeama de lămâie (eu am adăugat si pulpa de la lămâie).
Se tin la fiert pana cand compozitia se închide la culoare si mai scade din cantitate .
Pentru a vedea dacă consistența este buna , se ia o lingura din compozitie ( pusa într-un castronel micuț de tot) , se pune la rece , iar după câteva minute se verifica compozitia.
Cand consistenta este cea potrivita , se va turna în borcane.
Din această cantitate mi-au iesit 3 borcane mici.
Ingrediente
Indicații
Florile de păpădie se spală bine si se îndepărtează codilete.
Se pun la fiert florile de păpădie împreună cu apa.
Cand ca in clocot de câteva ori se oprește focul si se lasa deoparte pana a doua zi.
Ziua următoare se strecoară siropul si se arunca florile de păpădie.
Se pune din nou la fiert la foc mic împreună cu zahărul și zeama de lămâie (eu am adăugat si pulpa de la lămâie).
Se tin la fiert pana cand compozitia se închide la culoare si mai scade din cantitate .
Pentru a vedea dacă consistența este buna , se ia o lingura din compozitie ( pusa într-un castronel micuț de tot) , se pune la rece , iar după câteva minute se verifica compozitia.
Cand consistenta este cea potrivita , se va turna în borcane.
Din această cantitate mi-au iesit 3 borcane mici.