Un desert perfect pentru weekend. Accesibil, rapid si delicios! Puteti adauga fructe proaspate pentru un gust mai fresh.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bate oul bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si sarea iar apoi se adauga laptele.
Se cerne faina amestecata cu pudra de cacao si se amesteca bine. La sfarsit se adauga uleiul. Avem grija sa nu apara cocoloase.
Se incinge o tigaie antiaderenta. Cu ajutorul unui polonic se adauga compozitie. . O sa va dati seama dupa prima clatita care e cantitatea necesara. Trebuie sa obtinem o clatita subtire.
Cand partea vizibila a aluatului isi pierde luciul si marginile incep sa devina aurii, trebuie intoarsa clatita ( apoi se mai coace foarte putin).
Ciocolata alba se topeste si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Branza mascarpone trebuie sa aiba si ea temperatura camerei. Se amesteca apoi cele doua, pana se obtine o crema.
Clatitele se ung cu crema doar cand sunt racite complet. Se ruleaza sau se impacheteaza.
Ingrediente
Indicații
Se bate oul bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si sarea iar apoi se adauga laptele.
Se cerne faina amestecata cu pudra de cacao si se amesteca bine. La sfarsit se adauga uleiul. Avem grija sa nu apara cocoloase.
Se incinge o tigaie antiaderenta. Cu ajutorul unui polonic se adauga compozitie. . O sa va dati seama dupa prima clatita care e cantitatea necesara. Trebuie sa obtinem o clatita subtire.
Cand partea vizibila a aluatului isi pierde luciul si marginile incep sa devina aurii, trebuie intoarsa clatita ( apoi se mai coace foarte putin).
Ciocolata alba se topeste si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Branza mascarpone trebuie sa aiba si ea temperatura camerei. Se amesteca apoi cele doua, pana se obtine o crema.
Clatitele se ung cu crema doar cand sunt racite complet. Se ruleaza sau se impacheteaza.