Pui cu ardei copt și smântână este o rețetă creată de mine, inspirată de ceva ce am servit la un restaurant, dar îmbunătățită. Bunicii mi-au spus că serveau ceva de genul acum mult timp și o numeau ciulama țărănească, aceasta nu avea carne, ci doar ardei (care era mai ieftin de cât ciupercile folosite de obicei la ciulama).
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pieptul de pui proaspăt îl dăm în clocot într-o cratiță cu apă cât să îl acopere la foc tare.
Punem uleiul de măsline într-o cratiță care nu lipește, îl lăsăm să se încingă și punem pieptul de pui clocotit și scurs de apă.
Înăbușim puiul 10 minute la foc mediu, apoi punem smântâna și amestecăm cu condimentele 3 minute la foc mic.
Punem ardeiul tăiat bucăți și amestecăm încă 3 minute la foc mic.
Voila!
Ingrediente
Indicații
Pieptul de pui proaspăt îl dăm în clocot într-o cratiță cu apă cât să îl acopere la foc tare.
Punem uleiul de măsline într-o cratiță care nu lipește, îl lăsăm să se încingă și punem pieptul de pui clocotit și scurs de apă.
Înăbușim puiul 10 minute la foc mediu, apoi punem smântâna și amestecăm cu condimentele 3 minute la foc mic.
Punem ardeiul tăiat bucăți și amestecăm încă 3 minute la foc mic.
Voila!