Coaste de porc cu o crusta dulce, gatite la temperatura joasa, pentru a le oferi o aroma desavarsita. Carnea este foarte frageda si se desface usor de pe os, avand in acelasi timp o textura crocanta la suprafata.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curata pielita de pe coaste si grasimea in exces cu un cutit ascutit. Se curata cu grija pentru a nu indeparta toata grasimea de pe coaste.
Se iau toate ingredientele si se pun intr-o cana de blender si se mixeaza pana devin un lichid omogen.
Se pun coastele intr-un zip bag mare si se adauga marinata (in cazul in care coastele nu incap se pot portiona in mai multe bucati), si se lasa la marinat timp de cel putin 12 ore.
Se pune o hartie de copt intr-un vas de sticla termorezistent si se preincalzeste cuptorul la 110°C.
Dupa ce cuptorul a ajuns la temperatura dorita se scot coastele din punga si se aseaza in vas (fara marinata) si se baga in cuptor neacoperite timp de o ora.
Dupa ce a trecut o ora se adauga 1/2 din marinata si se acopera vasul. Se mai coc in continuare la aceeasi temperatura pentru inca 2 ore si 45 de minute.
Dupa ce timpul s-a scurs, se scot coastele, se desface capacul, se adauga restul marinatei si se seteaza cuptorul la temperatura de 220°C. Se mai coc neacoperite pentru inca 15 minute pentru a face o crusta crocanta.
Ingrediente
Indicații
Se curata pielita de pe coaste si grasimea in exces cu un cutit ascutit. Se curata cu grija pentru a nu indeparta toata grasimea de pe coaste.
Se iau toate ingredientele si se pun intr-o cana de blender si se mixeaza pana devin un lichid omogen.
Se pun coastele intr-un zip bag mare si se adauga marinata (in cazul in care coastele nu incap se pot portiona in mai multe bucati), si se lasa la marinat timp de cel putin 12 ore.
Se pune o hartie de copt intr-un vas de sticla termorezistent si se preincalzeste cuptorul la 110°C.
Dupa ce cuptorul a ajuns la temperatura dorita se scot coastele din punga si se aseaza in vas (fara marinata) si se baga in cuptor neacoperite timp de o ora.
Dupa ce a trecut o ora se adauga 1/2 din marinata si se acopera vasul. Se mai coc in continuare la aceeasi temperatura pentru inca 2 ore si 45 de minute.
Dupa ce timpul s-a scurs, se scot coastele, se desface capacul, se adauga restul marinatei si se seteaza cuptorul la temperatura de 220°C. Se mai coc neacoperite pentru inca 15 minute pentru a face o crusta crocanta.