Un desert italian clasic si usor de preparat, potrivit pentru orice ocazie, fie ca vrei sa mananci ceva dulce la miezul noptii, sau vrei sa servesti un desert invitatilor tai.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Smantana lichida impreuna cu zaharul vanilinat se bat la mixer pana devine o spuma tare (frisca). Daca amestecul nu se intareste destul, se adauga intaritorul pentru frisca.
Galbenusurile se mixeaza separat impreuna cu esenta de vanilie, apoi se adauga treptat mascarpone, avand grija sa nu devina o crema lichida.
Frisca obtinuta se adauga cu o lingura mare (de lemn) in crema de mascarpone pana se incorporeaza complet. Aveti grija sa nu mixati crema finala, deoarece va deveni lichida. Crema rezultata se acopera cu o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.
Cafeaua macinata se pune intrun filtru de hartie si se prepara dupa metoda preferata (filtru automat sau manual). Cafeaua obtinuta se indulceste si se raceste.
Jumatate din piscoturi se trec individual prin cafeaua rece si se asaza pe fundul unei tavi. Se acopera cu jumatate din crema si se adauga al doilea strat de piscoturi insiropate. Crema ramasa se adauga peste piscoturi si se pudreaza cu cacaua. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire.
Ingrediente
Indicații
Smantana lichida impreuna cu zaharul vanilinat se bat la mixer pana devine o spuma tare (frisca). Daca amestecul nu se intareste destul, se adauga intaritorul pentru frisca.
Galbenusurile se mixeaza separat impreuna cu esenta de vanilie, apoi se adauga treptat mascarpone, avand grija sa nu devina o crema lichida.
Frisca obtinuta se adauga cu o lingura mare (de lemn) in crema de mascarpone pana se incorporeaza complet. Aveti grija sa nu mixati crema finala, deoarece va deveni lichida. Crema rezultata se acopera cu o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.
Cafeaua macinata se pune intrun filtru de hartie si se prepara dupa metoda preferata (filtru automat sau manual). Cafeaua obtinuta se indulceste si se raceste.
Jumatate din piscoturi se trec individual prin cafeaua rece si se asaza pe fundul unei tavi. Se acopera cu jumatate din crema si se adauga al doilea strat de piscoturi insiropate. Crema ramasa se adauga peste piscoturi si se pudreaza cu cacaua. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire.