Un tort care pare scos de pe rafturile unei cofetarii, perfect pentru primavara.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat albusurile de ou cu un praf de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie. Bezeaua trebuie sa devina lucioasa si sa formeze "hard peaks".
Se pune foaie de copt in doua tavi cu diametrul de 22 cm si se intinde bezeaua in interiorul celor doua cercuri in parti egale. Se dau la copt in cuptorul preincalzit la 90°C (cu ventilatie) pentru 3.5 ore.
Dupa scurgerea timpului de coacere se scot din tavi si se asaza pe un gratar pentru racire, pana la asamblarea tortului.
Intr-o craticioara se pun 300g de zmeura (poate fi si congelata) si cele 60g de miere si se tin pe foc pana dau in clocot.
Siropul obtinut se strecoara si se pastreaza pentru decorarea tortului, la servire, iar fructele se paseaza si se lasa la racit pentru incorporarea in crema.
Se mixeaza frisca pana incepe sa se inchege apoi se adauga intaritorul de frisca. Se da la frigider.
Se amesteca galbenusurile cu mierea si se incorporeaza usor mascarpone, avand grija sa nu devina lichid. In crema obtinuta se adauga fructele ramase de la sirop si frisca, cu grija sa ramana un amestec "pufos". Se da la frigider pentru 30 de minute.
Peste prima bezea se asaza incet crema cu frisca, iar deasupra se adauga 100 g din zmeura proaspata. Se asaza a doua bezea si se repeta cei doi pasi.
Tortul se tine la rece pana la servire, iar siropul se adauga pe fiecare portie.
Ingrediente
Indicații
Se bat albusurile de ou cu un praf de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie. Bezeaua trebuie sa devina lucioasa si sa formeze "hard peaks".
Se pune foaie de copt in doua tavi cu diametrul de 22 cm si se intinde bezeaua in interiorul celor doua cercuri in parti egale. Se dau la copt in cuptorul preincalzit la 90°C (cu ventilatie) pentru 3.5 ore.
Dupa scurgerea timpului de coacere se scot din tavi si se asaza pe un gratar pentru racire, pana la asamblarea tortului.
Intr-o craticioara se pun 300g de zmeura (poate fi si congelata) si cele 60g de miere si se tin pe foc pana dau in clocot.
Siropul obtinut se strecoara si se pastreaza pentru decorarea tortului, la servire, iar fructele se paseaza si se lasa la racit pentru incorporarea in crema.
Se mixeaza frisca pana incepe sa se inchege apoi se adauga intaritorul de frisca. Se da la frigider.
Se amesteca galbenusurile cu mierea si se incorporeaza usor mascarpone, avand grija sa nu devina lichid. In crema obtinuta se adauga fructele ramase de la sirop si frisca, cu grija sa ramana un amestec "pufos". Se da la frigider pentru 30 de minute.
Peste prima bezea se asaza incet crema cu frisca, iar deasupra se adauga 100 g din zmeura proaspata. Se asaza a doua bezea si se repeta cei doi pasi.
Tortul se tine la rece pana la servire, iar siropul se adauga pe fiecare portie.