O ciorbă acră, cu cocoș de țară, cartofi și zdrențe de ou... curcubeu pentru papilele gustative.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pregătim, tăiem și punem cocoșul la fiert, pe bucăți. La această ciorbă, am folosit pieptul, spatele, gatul, pipota și aripile.
Cu ajutorul unei spumiere, îndepărtăm spuma ce se ridică deasupra cărnii. Fierbem carnea cam 40 de minute, sau până când aceasta este pătrunsă.
Între timp, într-o altă tigaie ,călim legumele tocate: ceapa, ardeii, țelina, păstârnacul și morcovii.
Adăugăm peste legumele călite, zeama strecurată în care a fiert carnea.
Adăugăm carnea, cartofii, sucul de roșii.
După ce a dat în clocot, adăugăm borșul și lasăm în continuare să fiarbă.
La final, adăugăm oul bătut și amestecăm.
Mai lăsăm să fiarbă încă 5 minute, stingem focul și ciorbica-i gata.
Ingrediente
Indicații
Pregătim, tăiem și punem cocoșul la fiert, pe bucăți. La această ciorbă, am folosit pieptul, spatele, gatul, pipota și aripile.
Cu ajutorul unei spumiere, îndepărtăm spuma ce se ridică deasupra cărnii. Fierbem carnea cam 40 de minute, sau până când aceasta este pătrunsă.
Între timp, într-o altă tigaie ,călim legumele tocate: ceapa, ardeii, țelina, păstârnacul și morcovii.
Adăugăm peste legumele călite, zeama strecurată în care a fiert carnea.
Adăugăm carnea, cartofii, sucul de roșii.
După ce a dat în clocot, adăugăm borșul și lasăm în continuare să fiarbă.
La final, adăugăm oul bătut și amestecăm.
Mai lăsăm să fiarbă încă 5 minute, stingem focul și ciorbica-i gata.