Un sos bun atât pentru salate, cât și pentru grătar.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Castraveții se curăță și se dau printr-o răzătoare cât mai fină sau se toacă mărunt (metoda tradițională), după care se pun într-un bol și se așteaptă 15-20 de minute, ca să lase o parte din apă. Lichidul rezultat se scoate din bol.
Cât timp castraveții sunt la scurs, se curăță usturoiul și se pisează cu o presă sau în mojar.
După ce lichidul în exces a fost scurs, se adaugă iaurtul și usturoiul și se omogenizează.
Se adaugă uleiul de măsline, sarea, piperul, mărarul și menta și se amestecă din nou.
Ingrediente
Indicații
Castraveții se curăță și se dau printr-o răzătoare cât mai fină sau se toacă mărunt (metoda tradițională), după care se pun într-un bol și se așteaptă 15-20 de minute, ca să lase o parte din apă. Lichidul rezultat se scoate din bol.
Cât timp castraveții sunt la scurs, se curăță usturoiul și se pisează cu o presă sau în mojar.
După ce lichidul în exces a fost scurs, se adaugă iaurtul și usturoiul și se omogenizează.
Se adaugă uleiul de măsline, sarea, piperul, mărarul și menta și se amestecă din nou.