Lava cake cu sos de căpșuni

AutorAnette
DificultateÎncepător

Un desert cremos, pufos și plin de ciocolată. ❤

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

Lava cake :
 3 ouă
 3 făină
 3 zahăr
 200 gr unt
 400 gr ciocolată neagră
Sos de căpșuni :
 200 gr căpșuni
 10 apă
 10 zahăr

Mod de preparare:

Lava cake :
1

Ouălele se amestecă cu făina și zahărul până când compoziție devine omogenă și cremoasă.

2

Untul și ciocolata se topesc la bain-marie, după care se lasă puțin la răcit.

3

Se toarnă ciocolata lichidă peste ouălele amestecate cu făina, puțin câte puțin.

4

Formele ceramice se ung cu unt, apoi cu zahăr și se toarnă compoziția. Acestea se bagă în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10-12 minute.

Sos de căpșuni :
5

Căpsunile se taie cubulețe și se pun cu apa și zahărul într-o oală, la foc mic, până când acesta scade și se leagă.

Ingrediente

Lava cake :
 3 ouă
 3 făină
 3 zahăr
 200 gr unt
 400 gr ciocolată neagră
Sos de căpșuni :
 200 gr căpșuni
 10 apă
 10 zahăr

Indicații

Lava cake :
1

Ouălele se amestecă cu făina și zahărul până când compoziție devine omogenă și cremoasă.

2

Untul și ciocolata se topesc la bain-marie, după care se lasă puțin la răcit.

3

Se toarnă ciocolata lichidă peste ouălele amestecate cu făina, puțin câte puțin.

4

Formele ceramice se ung cu unt, apoi cu zahăr și se toarnă compoziția. Acestea se bagă în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10-12 minute.

Sos de căpșuni :
5

Căpsunile se taie cubulețe și se pun cu apa și zahărul într-o oală, la foc mic, până când acesta scade și se leagă.

Note

Lava cake cu sos de căpșuni