Prajitura copilăriei. ❤
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se face un aluat din toate ingredientele și se împarte în 3.
Se coace câte o foaie pe fundul tăvii care a fost, în prealabil, uns cu ulei și tapetat cu făina. Se coace la 180 grade C, pana foaia se umfla usor si incepe sa se rumeneasca.
Se freacă bine untul cu zahărul și, la sfârșit, se pune după gust suc de lămâie, în funcție de cât de acrișoară o preferați.
Se face pe foc mediu o cremă din lapte și făină, amestecându-se constant pentru a nu se prinde de fund, până când compoziția se îngroașă, devenind o cremă.
Crema de lapte se ia de pe foc și se lasă la răcit.
După ce s-a răcit, crema de lapte se amestecă bine cu crema de lămâie.
Prajitura se va asambla astfel : foaie, cremă, foaie, cremă, foaie.
Se lasa la frigider, iar când se servește se presară zahăr pudră peste ea și se poate orna cu zmeură.
Ingrediente
Indicații
Se face un aluat din toate ingredientele și se împarte în 3.
Se coace câte o foaie pe fundul tăvii care a fost, în prealabil, uns cu ulei și tapetat cu făina. Se coace la 180 grade C, pana foaia se umfla usor si incepe sa se rumeneasca.
Se freacă bine untul cu zahărul și, la sfârșit, se pune după gust suc de lămâie, în funcție de cât de acrișoară o preferați.
Se face pe foc mediu o cremă din lapte și făină, amestecându-se constant pentru a nu se prinde de fund, până când compoziția se îngroașă, devenind o cremă.
Crema de lapte se ia de pe foc și se lasă la răcit.
După ce s-a răcit, crema de lapte se amestecă bine cu crema de lămâie.
Prajitura se va asambla astfel : foaie, cremă, foaie, cremă, foaie.
Se lasa la frigider, iar când se servește se presară zahăr pudră peste ea și se poate orna cu zmeură.