Prăjitura semilună

AutorAnette
DificultateIntermediar

Un desert adorat atât de cei mari, cât și de cei mici!😊

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Blat :
 6 albușuri
 120 gr zahăr
 150 gr unt moale
 2 cacao
 150 gr făină
 150 gr nucă
 10 gr praf de copt
 praf de sare
Cremă :
 6 gălbenușuri
 80 gr zahăr vanilat
 20 gr zahăr pudră
 esență de vanilie
Glazură :
 100 ml lapte
 80 gr zahăr
 150 gr ciocolată
 200 gr unt
 150 gr nucă

Mod de preparare:

Pregatirea blatului :
1

Albușurile se bat spumă cu 80g zahăr, la care se adaugă și un praf de sare.

2

Separat, untul se mixează cu 40g zahăr și se adaugă ingredientele uscate, omogenizate și cernute (făina, cacaua, praful de copt).

3

Albușurile se încorporează în compoziția realizată anterior, se amestecă si apoi se adaugă și nuca.

4

Se toarnă compoziția intr-o tavă mare de cuptor, tapetată cu hârtie de copt si se dă la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180°C.

Crema :
5

Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul mixerului până când devine o cremă de culoare deschisă.

6

Se toarnă crema peste blat și se lasă la cuptor la 180°C pentru încă 5-10 minute, după care se lasă la răcit.

Glazura :
7

Se face un sirop gros din lapte si zahăr.

8

Se ia siropul de pe foc și se adaugă ciocolata, untul și nuca.

9

Se lasă la răcit și se intinde peste compoziția din tavă. Se poate decora, după gust, cu nuca.

Ingrediente

Blat :
 6 albușuri
 120 gr zahăr
 150 gr unt moale
 2 cacao
 150 gr făină
 150 gr nucă
 10 gr praf de copt
 praf de sare
Cremă :
 6 gălbenușuri
 80 gr zahăr vanilat
 20 gr zahăr pudră
 esență de vanilie
Glazură :
 100 ml lapte
 80 gr zahăr
 150 gr ciocolată
 200 gr unt
 150 gr nucă

Indicații

Pregatirea blatului :
1

Albușurile se bat spumă cu 80g zahăr, la care se adaugă și un praf de sare.

2

Separat, untul se mixează cu 40g zahăr și se adaugă ingredientele uscate, omogenizate și cernute (făina, cacaua, praful de copt).

3

Albușurile se încorporează în compoziția realizată anterior, se amestecă si apoi se adaugă și nuca.

4

Se toarnă compoziția intr-o tavă mare de cuptor, tapetată cu hârtie de copt si se dă la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180°C.

Crema :
5

Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul mixerului până când devine o cremă de culoare deschisă.

6

Se toarnă crema peste blat și se lasă la cuptor la 180°C pentru încă 5-10 minute, după care se lasă la răcit.

Glazura :
7

Se face un sirop gros din lapte si zahăr.

8

Se ia siropul de pe foc și se adaugă ciocolata, untul și nuca.

9

Se lasă la răcit și se intinde peste compoziția din tavă. Se poate decora, după gust, cu nuca.

Note

Prăjitura semilună