Chec cu banane și ciocolată

AutorMariamKam
DificultateÎncepător

Bună tuturor. Vă prezint o rețetă simplă, delicioasă cu ingredinte accesibile si foarte ușor de făcut. Este un chec moale, pufos, un pic umed și cu aromă intensă de ciocolată.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

 6 banane
 100 gr unt
 2 oua
 350 gr faina
 300 gr zahar brun
 50 gr cacao
 1 tbsp bicarbonat sodiu
 1 tbsp esență de vanilie
 ½ tsp sare
 50 gr ciocolată mărunțită

Mod de preparare:

1

Se decojesc bananele si se zdrobesc cu furculița până se obține o cremă fină si parfumată.

2

Intr-o crăticioară se topește untul și se adauga peste bananele zdrobite împreună cu zahărul brun si cele doua ouă, se adaugă un praf de sare, puțină esență de vanilie și se amesteca totul pana se topește zahărul.

3

Separat făina se amestecă cu cacao si bicarbonatul de sodiu, se adaugă peste ingredientele de mai sus si se omogenizează.

4

Peste compoziția rezultată se poate adăuga in funcție de preferințe chipsuri de ciocolată sau ciocolată mărunțită.

5

Se pregatesc 2 forme de chec. Daca sunt din silicon nu trebuie nici unse nici așternute cu hartie de copt. Daca sunt tavi clasice vor trebui tapetate cu hartie de copt. Se imparte compozitia in 2 astfel incat sa ocupe doar 2/3 din inaltimea formei (va creste la copt). Formele se introduc imediat la cuptorul incins pentru 40-50 de minute la 180˚C.

6

După ce checurile sunt gata se lasă puțin la răcit pentru a fi mai ușor de tăiat.
Se poate servi alături de o cană de ceai sau cafea.

Ingrediente

 6 banane
 100 gr unt
 2 oua
 350 gr faina
 300 gr zahar brun
 50 gr cacao
 1 tbsp bicarbonat sodiu
 1 tbsp esență de vanilie
 ½ tsp sare
 50 gr ciocolată mărunțită

Indicații

1

Se decojesc bananele si se zdrobesc cu furculița până se obține o cremă fină si parfumată.

2

Intr-o crăticioară se topește untul și se adauga peste bananele zdrobite împreună cu zahărul brun si cele doua ouă, se adaugă un praf de sare, puțină esență de vanilie și se amesteca totul pana se topește zahărul.

3

Separat făina se amestecă cu cacao si bicarbonatul de sodiu, se adaugă peste ingredientele de mai sus si se omogenizează.

4

Peste compoziția rezultată se poate adăuga in funcție de preferințe chipsuri de ciocolată sau ciocolată mărunțită.

5

Se pregatesc 2 forme de chec. Daca sunt din silicon nu trebuie nici unse nici așternute cu hartie de copt. Daca sunt tavi clasice vor trebui tapetate cu hartie de copt. Se imparte compozitia in 2 astfel incat sa ocupe doar 2/3 din inaltimea formei (va creste la copt). Formele se introduc imediat la cuptorul incins pentru 40-50 de minute la 180˚C.

6

După ce checurile sunt gata se lasă puțin la răcit pentru a fi mai ușor de tăiat.
Se poate servi alături de o cană de ceai sau cafea.

Note

Chec cu banane și ciocolată