Biscuiți digestivi

AutorLarisa
DificultateÎncepător

Delicioși!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 100 gr făină integrală
 100 gr făină ovăz
 1 tsp praf de copt
 50 gr zahăr brun
 puțină sare
 100 gr unt la temperatura camerei tăiat cubulețe
 3 lapte

Mod de preparare:

1

Intr-un bol amestecăm făina integrală, făina de ovăz, zahărul, sarea și praful de copt.

2

Adăugăm untul peste ingredientele uscate și amestecăm. Trebuie să obținem o compoziție sfărâmicioasă. Lucrăm repede cu mâinile reci ca să nu se topească untul.

3

Adăugăm laptele și frământăm câteva secunde, până ce se formează o bilă legată de aluat.

4

Consistența aluatului trebuie să fie densă, nu tare ca piatra, dar nici moale sau lipicioasă.

5

Punem aluatul la frigider pentru 15 minute.

6

Preâncălzim cuptorul la 180°C si tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

7

Punem aluatul pe blatul de lucru înfăinat și îl întindem cu sucitorul până obținem o grosime de 3 mm .

8

Decupăm biscuiți în formele dorite.

9

Coacem biscuiți 15 minute până devin aurii pe margine.

Ingrediente

 100 gr făină integrală
 100 gr făină ovăz
 1 tsp praf de copt
 50 gr zahăr brun
 puțină sare
 100 gr unt la temperatura camerei tăiat cubulețe
 3 lapte

Indicații

1

Intr-un bol amestecăm făina integrală, făina de ovăz, zahărul, sarea și praful de copt.

2

Adăugăm untul peste ingredientele uscate și amestecăm. Trebuie să obținem o compoziție sfărâmicioasă. Lucrăm repede cu mâinile reci ca să nu se topească untul.

3

Adăugăm laptele și frământăm câteva secunde, până ce se formează o bilă legată de aluat.

4

Consistența aluatului trebuie să fie densă, nu tare ca piatra, dar nici moale sau lipicioasă.

5

Punem aluatul la frigider pentru 15 minute.

6

Preâncălzim cuptorul la 180°C si tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

7

Punem aluatul pe blatul de lucru înfăinat și îl întindem cu sucitorul până obținem o grosime de 3 mm .

8

Decupăm biscuiți în formele dorite.

9

Coacem biscuiți 15 minute până devin aurii pe margine.

Note

Biscuiți digestivi