O idee rapida pentru prânz este orez basmati cu fasole roșie și salsa. Am adăugat peste toată nebunia asta 2 lingurițe de iaurt și au completat minunat preparatul însă puteți sări peste ele daca iaurtul nu e pe placul vostru. Nu e tocmai un preparat arătos dar e super super gustos 😁
Ingrediente:
Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert in cele 3 pahare de apă cu sare. După ce a fiert, se acoperă oală cu un capac și se lasă 10 minute.
Într-o tigaie punem 2 linguri de ulei de măsline, ceapa galbenă tocată și o călim. După ce ceapa a căpătă o culoare aurie, adăugăm fasolea cu lichidul din conservă și lăsăm pe foc 5 minute. Luam amestecul de pe foc și îl punem deoparte.
Într-o altă tigaie călim usturoiul tăiat cu pătrunjelul, coriandru și oregano in 2 linguri de ulei de măsline. Călim cam 3 minute după care adăugăm vinul și lăsăm să fiarbă la foc mic 5 minute. După ce au trecut cele 5 minute, adăugăm fasolea, asezonam cu sare și piper și lăsam la fiert până când lichidul s-a evaporat aproape în totalitate.
Pentru salsa de porumb amestecăm porumbul cu sare, zeamă de lămâie ceapă roșie și pătrunjel .
Se așează orezul, fasolea iar deasupra salsa. Se poate servi cu iaurt, smântână sau simplu.
Ingrediente
Indicații
Orezul se pune la fiert in cele 3 pahare de apă cu sare. După ce a fiert, se acoperă oală cu un capac și se lasă 10 minute.
Într-o tigaie punem 2 linguri de ulei de măsline, ceapa galbenă tocată și o călim. După ce ceapa a căpătă o culoare aurie, adăugăm fasolea cu lichidul din conservă și lăsăm pe foc 5 minute. Luam amestecul de pe foc și îl punem deoparte.
Într-o altă tigaie călim usturoiul tăiat cu pătrunjelul, coriandru și oregano in 2 linguri de ulei de măsline. Călim cam 3 minute după care adăugăm vinul și lăsăm să fiarbă la foc mic 5 minute. După ce au trecut cele 5 minute, adăugăm fasolea, asezonam cu sare și piper și lăsam la fiert până când lichidul s-a evaporat aproape în totalitate.
Pentru salsa de porumb amestecăm porumbul cu sare, zeamă de lămâie ceapă roșie și pătrunjel .
Se așează orezul, fasolea iar deasupra salsa. Se poate servi cu iaurt, smântână sau simplu.