Un desert original, merită încercat!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Biscuiții digestivi sfărâmați se amestecă cu untul topit până când compoziția devine sfărmicioasă, dar compactă.
Compoziția se pune în tava cu diametrul de 20-22 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace 5-7 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Smântâna se pune la încălzit pe foc mediu și se lasă să ajungă până la punctul de fierbere.
Ciocolata ruptă în bucăți se adaugă în smântână și se lasă totul nemișcat pentru minim 5 minute. Această nemișcare este foarte importantă pentru că dacă se amestecă prea devreme, ganache-ul se poate tăia (grăsimile se separă din masa solidă și va trebui luat procesul de la capăt).
După ce trece timpul de așteptare, compoziția se amestecă pentru omogenizare cu un tel sau cu o spatulă, pornind din centru cu mișcări circulare, lente, din ce în ce mai largi.
După omogenizare, compoziția se dă la rece pentru 2 ore.
După ce a stat la frigider, compoziția se toarnă în tava cu crusta si se ornează, dupa gust, cu fructe lemnoase si biscuiți digestivi sfărâmați.
Ingrediente
Indicații
Biscuiții digestivi sfărâmați se amestecă cu untul topit până când compoziția devine sfărmicioasă, dar compactă.
Compoziția se pune în tava cu diametrul de 20-22 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace 5-7 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Smântâna se pune la încălzit pe foc mediu și se lasă să ajungă până la punctul de fierbere.
Ciocolata ruptă în bucăți se adaugă în smântână și se lasă totul nemișcat pentru minim 5 minute. Această nemișcare este foarte importantă pentru că dacă se amestecă prea devreme, ganache-ul se poate tăia (grăsimile se separă din masa solidă și va trebui luat procesul de la capăt).
După ce trece timpul de așteptare, compoziția se amestecă pentru omogenizare cu un tel sau cu o spatulă, pornind din centru cu mișcări circulare, lente, din ce în ce mai largi.
După omogenizare, compoziția se dă la rece pentru 2 ore.
După ce a stat la frigider, compoziția se toarnă în tava cu crusta si se ornează, dupa gust, cu fructe lemnoase si biscuiți digestivi sfărâmați.