Eclere cu bezea si lemon curd

AutorCameliaAndrei
DificultateIntermediar

Gust de vara.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

Coji de eclere :
 120 gr lapte
 120 gr apa
 80 gr unt
 120 gr faina
 4 oua
 1 baton praf sare
Crud lemon :
 4 oua
 4 galbenusuri
 200 gr zahar
 200 ml suc de lamaie
 180 gr unt
Crema de vanilie :
 500 gr lapte
 6 gălbenușuri
 150 gr zahar
 30 gr amidon
 esența vanilie
Bezea italiana :
 3 albușuri
 250 gr zahar
 20 ml zeama lamaie
 75 ml apa

Mod de preparare:

1

Preîncălzim cuptorul la 200˚C.
Punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot, tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, amestecând energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe.

2

Punem înapoi pe foc la minim pentru un minut amestecând continuu. Imediat adăugăm ouăle pe rând, după fiecare amestecând bine până la încorporare.

3

Turnăm în sac cu formă rotundă, fără model și facem mici aveline cu diametru de 2,5-3 cm iar distanța între ele sa fie de minim 5 cm, pentru că atunci când vor crește să nu se lipească.
Coacem 15 minute la 200˚C și încă 12 minute la 180˚C.

Crema de vanilie :
4

Am infierbantat laptele, am supraveghiat cratita ca acesta sa nu dea in foc.
Intre timp am amestecat cu mixerul (sau cu robotul) galbenusurile impreuna cu zaharul si sarea pana ce amestecul s-a deschis la culoare si a devenit spumos. Am adaugat amidonul si am mixat mai departe doar cateva secunde, pana s-a incorporat.Laptele fierbinte l-am turnat peste amestecul din bolul mixerului. Ca sa nu stropeasca, am redus viteza de mixare si am turnat treptat, cam cate 2 polonice per transa.
Compozitia a devenit fluida si spumoasa. Am turnat-o inapoi in oala in care a fiert laptele.

5

Am asezat din nou cratita cu crema pe foc mic si am amestecat constant cu o spatula de silicon, avand grija sa nu se prinda de fundul sau de peretii vasului. Este foarte important acest aspect!Eu am fiert-o 3 minute,amestecand tot timpul Crema de vanilie se racoreste in vas se pune peste ea ofolie de plastic.
Se lasă la racit.

Crud de lemon :
6

Intr-o craticioara, pune toate ingredientele, mai putin jumatate din cantitatea de unt, apoi asaz-o pe foc mediu.
Lasa untul sa se topeasca si zaharul sa se dizolve in zeama de lamaie, in timp ce amesteci cu un tel.
Dupa ce  compozitia si incepe sa fiarba, mai las-o 1 minut pe foc, amestecand, apoi ia cratita de pe foc. Adauga restul de unt si amesteca untul se va topi rapid
Pune crema astfel obtinuta intr-un castron.
Acoper-o apoi cu folie alimentara Pune crema la frigider la racit .

Bezea italiana :
7

Puneti zaharul si apa intr-o cratita si aduceti la fierbere. Odata ce amestecul incepe sa fierba, puneti termometrul: acest sirop trebuie sa ajunga la 115° C.
In timp ce siropul se incalzeste, incepeti sa bateti albusurile de ou: acestea trebuie sa fie batute spuma. Odata ce siropul a atins 115° C se toarna in fir subtire peste albus in timp de mixerul bate.
Apoi, lasati mixerul sa bata cu viteza mare. Merengue-ul va fi gata cand vasul care il contine nu mai este fierbinte. Aceasta operatiune poate dura aproximativ zece minute.
Bezeaua italiana este gata, folositi-o imediat. Se Adaugă zeama de lamaie.

8

Cojile de Eclere se umplu cu crema de vanilie apoi cu crud de lemon . Fiecare ecler se introduce in bezea si apoi se folosește o torță si se arde bezeaua.

Ingrediente

Coji de eclere :
 120 gr lapte
 120 gr apa
 80 gr unt
 120 gr faina
 4 oua
 1 baton praf sare
Crud lemon :
 4 oua
 4 galbenusuri
 200 gr zahar
 200 ml suc de lamaie
 180 gr unt
Crema de vanilie :
 500 gr lapte
 6 gălbenușuri
 150 gr zahar
 30 gr amidon
 esența vanilie
Bezea italiana :
 3 albușuri
 250 gr zahar
 20 ml zeama lamaie
 75 ml apa

Indicații

1

Preîncălzim cuptorul la 200˚C.
Punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot, tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, amestecând energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe.

2

Punem înapoi pe foc la minim pentru un minut amestecând continuu. Imediat adăugăm ouăle pe rând, după fiecare amestecând bine până la încorporare.

3

Turnăm în sac cu formă rotundă, fără model și facem mici aveline cu diametru de 2,5-3 cm iar distanța între ele sa fie de minim 5 cm, pentru că atunci când vor crește să nu se lipească.
Coacem 15 minute la 200˚C și încă 12 minute la 180˚C.

Crema de vanilie :
4

Am infierbantat laptele, am supraveghiat cratita ca acesta sa nu dea in foc.
Intre timp am amestecat cu mixerul (sau cu robotul) galbenusurile impreuna cu zaharul si sarea pana ce amestecul s-a deschis la culoare si a devenit spumos. Am adaugat amidonul si am mixat mai departe doar cateva secunde, pana s-a incorporat.Laptele fierbinte l-am turnat peste amestecul din bolul mixerului. Ca sa nu stropeasca, am redus viteza de mixare si am turnat treptat, cam cate 2 polonice per transa.
Compozitia a devenit fluida si spumoasa. Am turnat-o inapoi in oala in care a fiert laptele.

5

Am asezat din nou cratita cu crema pe foc mic si am amestecat constant cu o spatula de silicon, avand grija sa nu se prinda de fundul sau de peretii vasului. Este foarte important acest aspect!Eu am fiert-o 3 minute,amestecand tot timpul Crema de vanilie se racoreste in vas se pune peste ea ofolie de plastic.
Se lasă la racit.

Crud de lemon :
6

Intr-o craticioara, pune toate ingredientele, mai putin jumatate din cantitatea de unt, apoi asaz-o pe foc mediu.
Lasa untul sa se topeasca si zaharul sa se dizolve in zeama de lamaie, in timp ce amesteci cu un tel.
Dupa ce  compozitia si incepe sa fiarba, mai las-o 1 minut pe foc, amestecand, apoi ia cratita de pe foc. Adauga restul de unt si amesteca untul se va topi rapid
Pune crema astfel obtinuta intr-un castron.
Acoper-o apoi cu folie alimentara Pune crema la frigider la racit .

Bezea italiana :
7

Puneti zaharul si apa intr-o cratita si aduceti la fierbere. Odata ce amestecul incepe sa fierba, puneti termometrul: acest sirop trebuie sa ajunga la 115° C.
In timp ce siropul se incalzeste, incepeti sa bateti albusurile de ou: acestea trebuie sa fie batute spuma. Odata ce siropul a atins 115° C se toarna in fir subtire peste albus in timp de mixerul bate.
Apoi, lasati mixerul sa bata cu viteza mare. Merengue-ul va fi gata cand vasul care il contine nu mai este fierbinte. Aceasta operatiune poate dura aproximativ zece minute.
Bezeaua italiana este gata, folositi-o imediat. Se Adaugă zeama de lamaie.

8

Cojile de Eclere se umplu cu crema de vanilie apoi cu crud de lemon . Fiecare ecler se introduce in bezea si apoi se folosește o torță si se arde bezeaua.

Note

Eclere cu bezea si lemon curd