O reteta de sezon rapida si gustoasa. Se poate servi cu o salata verde si cu carne la cuptor. Un deliciu!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja intr-o oala cu apa si doua lingurite de sare.
De cand apa a inceput sa clocoteasca se lasa cartofii la fiert cca. 15 minute.
Se porneste cuptorul pentru a se incalzi la 200˚C.
In timp ce fierb cartofii, se pune intr-o tigaie untul la temperatura camerei cu cateii de usturoi usor zdrobiti, crenguta de rozmarin, crengutele de cimbru si piper dupa gust.
Se amesteca lent, la foc mic pana cand untul se topeste si se ia tigaia de pe foc.
Dupa ce cartofii s-au fiert se scurg bine de apa si se adauga intr-o tava de copt.
Se toarna compozitia cu untul topit peste cartofi, se scot crengutele de cimbru si rozmarin.
Se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca astfel incat cartofii sa se acopere pe toata suprafata cu condimente si cu unt .
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200˚C cu ventilatorul pornit pentru cca. 20 de minute.
Se toaca mararul marunt, se scot cartofii din cuptor si se presara cu mararul tocat.
Se aseaza in farfurie si masa este gata!
Ingrediente
Indicații
Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja intr-o oala cu apa si doua lingurite de sare.
De cand apa a inceput sa clocoteasca se lasa cartofii la fiert cca. 15 minute.
Se porneste cuptorul pentru a se incalzi la 200˚C.
In timp ce fierb cartofii, se pune intr-o tigaie untul la temperatura camerei cu cateii de usturoi usor zdrobiti, crenguta de rozmarin, crengutele de cimbru si piper dupa gust.
Se amesteca lent, la foc mic pana cand untul se topeste si se ia tigaia de pe foc.
Dupa ce cartofii s-au fiert se scurg bine de apa si se adauga intr-o tava de copt.
Se toarna compozitia cu untul topit peste cartofi, se scot crengutele de cimbru si rozmarin.
Se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca astfel incat cartofii sa se acopere pe toata suprafata cu condimente si cu unt .
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200˚C cu ventilatorul pornit pentru cca. 20 de minute.
Se toaca mararul marunt, se scot cartofii din cuptor si se presara cu mararul tocat.
Se aseaza in farfurie si masa este gata!