Drob de miel cu ou si prapure de porc.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curata si se taie maruntaiele de miel in bucati si se pun la fiert pentru 30 de minute impreuna cu 2 foi de dafin si o mana de piper boabe.
Se pun 5 oua la fiert. Cantitatea de oua depinde de lungimea formei in care o sa facem drobul.
Prapurele se pune la inmuiat in apa cu sare 10% sare.
Dupa ce maruntaiele au fiert se lasa sa se raceasca, intre timp curatam ouale si spalam legumele.
Trecem prin masina de tocat maruntaiele de miel impreuna cu legumele (ceapa,usturoiul,patrunjelul) si adaugam carnea tocata de porc si miel.
Adaugam sarea si piperul si 5 oua crude si amestecam bine pana obtinem o compozitie de consistenta unui pate de casa.
Asezam prapurele de miel in forma (atentie sa ramana marginile de la prapure suficient de mari incat sa putem acoperii drobul si pe partea superioara).
Punem un strat de compozitie de drob in forma dupa care punem ouale fierte intregi si curatate de coaja in linie unul langa celalalt peste primul strat de drob .
Adaugam restul de compozitie si presam usor sa ne asiguram ca aceasta a ajuns peste tot in forma.
Luam marginile de la prapure si acoperim si partea de sus a drobului.
Se pune drobul la cuptorul preincalzit la 160˚C pentru aproximativ 40-50 de minute.
Se scoate drobul din cuptor si se lasa la racit in forma pentru aproximativ 2-3 ore dupa care se poate scoate din forma si servi.
Ingrediente
Indicații
Se curata si se taie maruntaiele de miel in bucati si se pun la fiert pentru 30 de minute impreuna cu 2 foi de dafin si o mana de piper boabe.
Se pun 5 oua la fiert. Cantitatea de oua depinde de lungimea formei in care o sa facem drobul.
Prapurele se pune la inmuiat in apa cu sare 10% sare.
Dupa ce maruntaiele au fiert se lasa sa se raceasca, intre timp curatam ouale si spalam legumele.
Trecem prin masina de tocat maruntaiele de miel impreuna cu legumele (ceapa,usturoiul,patrunjelul) si adaugam carnea tocata de porc si miel.
Adaugam sarea si piperul si 5 oua crude si amestecam bine pana obtinem o compozitie de consistenta unui pate de casa.
Asezam prapurele de miel in forma (atentie sa ramana marginile de la prapure suficient de mari incat sa putem acoperii drobul si pe partea superioara).
Punem un strat de compozitie de drob in forma dupa care punem ouale fierte intregi si curatate de coaja in linie unul langa celalalt peste primul strat de drob .
Adaugam restul de compozitie si presam usor sa ne asiguram ca aceasta a ajuns peste tot in forma.
Luam marginile de la prapure si acoperim si partea de sus a drobului.
Se pune drobul la cuptorul preincalzit la 160˚C pentru aproximativ 40-50 de minute.
Se scoate drobul din cuptor si se lasa la racit in forma pentru aproximativ 2-3 ore dupa care se poate scoate din forma si servi.