Dorada cu polenta si trufe

AutorAntonie Catalin
DificultateAvansat

Dorada cu ierburi aromate, polenta cu trufe si parmezan, sos de usturoi.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 1 Dorada
 150 gr faina de malai
 30 gr parmezan ras
 3 frunze salvie
 1 crenguta rozmarin
 1 crenguta cimbrisor
 30 ml ulei
 15 gr sare
 15 gr piper
 1 trufa
 100 ml smantana grasa minim 32%
 50 gr unt
 5 catei de usturoi

Mod de preparare:

1

Se spala si curata dorada. ,Se eviscereaza dorada in asa fel incat fileurile sa ramana impreunate la coada, se scoate doar coloana vertebrala impreuna cu oasele aferente acesteia. Se curata de oase.

2

Se pun frunzele de salvie, rozmarin, si cimbrisor in mojar impreuna cu uleiul de masline si 5g sare si se zdrobesc pana se obtine un sos.

3

Se marineaza dorada cu sosul pregatit si se ruleaza fileurile de dorada spre interior.

4

Dorada se pune la cuptorul preincalzit la 200˚C pentru aproximativ 10 minut.

5

Punem 350 ml de apa la foc cu 10g sare.

6

Adaugam faina de malai cand apa incepe sa fiarba si mestecam cu un tel pana obtinem o polenta cu textura moale.
Luam oala de la foc si adaugam parmezanul, mestecam si cand acesta s-a topit adaugam untul si mai mestecam pana se incorporeaza si acesta.
Adaugam la final trufa rasa si mestecam din nou.

7

Sosul de usturoi se face cu usturoi pisat in mojar, sare ulei de masline pana acesta devine ca o maioneza dupa care adaugam smantana.

8

Se poate orna cu muguri de mazare, felii de trufe, frunze de busuioc.

Ingrediente

 1 Dorada
 150 gr faina de malai
 30 gr parmezan ras
 3 frunze salvie
 1 crenguta rozmarin
 1 crenguta cimbrisor
 30 ml ulei
 15 gr sare
 15 gr piper
 1 trufa
 100 ml smantana grasa minim 32%
 50 gr unt
 5 catei de usturoi

Indicații

1

Se spala si curata dorada. ,Se eviscereaza dorada in asa fel incat fileurile sa ramana impreunate la coada, se scoate doar coloana vertebrala impreuna cu oasele aferente acesteia. Se curata de oase.

2

Se pun frunzele de salvie, rozmarin, si cimbrisor in mojar impreuna cu uleiul de masline si 5g sare si se zdrobesc pana se obtine un sos.

3

Se marineaza dorada cu sosul pregatit si se ruleaza fileurile de dorada spre interior.

4

Dorada se pune la cuptorul preincalzit la 200˚C pentru aproximativ 10 minut.

5

Punem 350 ml de apa la foc cu 10g sare.

6

Adaugam faina de malai cand apa incepe sa fiarba si mestecam cu un tel pana obtinem o polenta cu textura moale.
Luam oala de la foc si adaugam parmezanul, mestecam si cand acesta s-a topit adaugam untul si mai mestecam pana se incorporeaza si acesta.
Adaugam la final trufa rasa si mestecam din nou.

7

Sosul de usturoi se face cu usturoi pisat in mojar, sare ulei de masline pana acesta devine ca o maioneza dupa care adaugam smantana.

8

Se poate orna cu muguri de mazare, felii de trufe, frunze de busuioc.

Note

Dorada cu polenta si trufe