Dorada cu ierburi aromate, polenta cu trufe si parmezan, sos de usturoi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spala si curata dorada. ,Se eviscereaza dorada in asa fel incat fileurile sa ramana impreunate la coada, se scoate doar coloana vertebrala impreuna cu oasele aferente acesteia. Se curata de oase.
Se pun frunzele de salvie, rozmarin, si cimbrisor in mojar impreuna cu uleiul de masline si 5g sare si se zdrobesc pana se obtine un sos.
Se marineaza dorada cu sosul pregatit si se ruleaza fileurile de dorada spre interior.
Dorada se pune la cuptorul preincalzit la 200˚C pentru aproximativ 10 minut.
Punem 350 ml de apa la foc cu 10g sare.
Adaugam faina de malai cand apa incepe sa fiarba si mestecam cu un tel pana obtinem o polenta cu textura moale.
Luam oala de la foc si adaugam parmezanul, mestecam si cand acesta s-a topit adaugam untul si mai mestecam pana se incorporeaza si acesta.
Adaugam la final trufa rasa si mestecam din nou.
Sosul de usturoi se face cu usturoi pisat in mojar, sare ulei de masline pana acesta devine ca o maioneza dupa care adaugam smantana.
Se poate orna cu muguri de mazare, felii de trufe, frunze de busuioc.
Ingrediente
Indicații
Se spala si curata dorada. ,Se eviscereaza dorada in asa fel incat fileurile sa ramana impreunate la coada, se scoate doar coloana vertebrala impreuna cu oasele aferente acesteia. Se curata de oase.
Se pun frunzele de salvie, rozmarin, si cimbrisor in mojar impreuna cu uleiul de masline si 5g sare si se zdrobesc pana se obtine un sos.
Se marineaza dorada cu sosul pregatit si se ruleaza fileurile de dorada spre interior.
Dorada se pune la cuptorul preincalzit la 200˚C pentru aproximativ 10 minut.
Punem 350 ml de apa la foc cu 10g sare.
Adaugam faina de malai cand apa incepe sa fiarba si mestecam cu un tel pana obtinem o polenta cu textura moale.
Luam oala de la foc si adaugam parmezanul, mestecam si cand acesta s-a topit adaugam untul si mai mestecam pana se incorporeaza si acesta.
Adaugam la final trufa rasa si mestecam din nou.
Sosul de usturoi se face cu usturoi pisat in mojar, sare ulei de masline pana acesta devine ca o maioneza dupa care adaugam smantana.
Se poate orna cu muguri de mazare, felii de trufe, frunze de busuioc.