Un piure de cartofi cremos, și super ușor de făcut cu doar 4 ingrediente.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm, taiem în cuburi și spălăm bine cartofii.
Îi punem într-o crăticioară, acoperiți cu apă, să fiarbă pentru 20 minute sau până când aceștia sunt moi.
Încercăm cartofii cu o furculiță. Dacă furculița pătrunde ușor în cartofi, aceștia sunt fierți și pot fi luați de pe foc.
Într-un ibric, punem laptele și untul, la foc mic și amestecăm până se dizolvă untul.
Scurgem apa în care au fost fierți cartofii, îi zdrobim cu presa manuală de cartofi și adăugăm amestecul de lapte și unt.
Amestecăm până omogenizăm toți cartofii.
Atunci când obținem o cremă, moale de cartofi, putem adăuga sare și piper după gust.
Punem piureul în bolul de servire și punem pătrunjelul tocat pe deasupra.
Ingrediente
Indicații
Curățăm, taiem în cuburi și spălăm bine cartofii.
Îi punem într-o crăticioară, acoperiți cu apă, să fiarbă pentru 20 minute sau până când aceștia sunt moi.
Încercăm cartofii cu o furculiță. Dacă furculița pătrunde ușor în cartofi, aceștia sunt fierți și pot fi luați de pe foc.
Într-un ibric, punem laptele și untul, la foc mic și amestecăm până se dizolvă untul.
Scurgem apa în care au fost fierți cartofii, îi zdrobim cu presa manuală de cartofi și adăugăm amestecul de lapte și unt.
Amestecăm până omogenizăm toți cartofii.
Atunci când obținem o cremă, moale de cartofi, putem adăuga sare și piper după gust.
Punem piureul în bolul de servire și punem pătrunjelul tocat pe deasupra.