Dacă ești iubitor al pastelor și fan al fructelor de mare, combinația asta sigur te va da pe spate. Aceste paste trebuiesc încercate neapărat.
Sunt ușor de făcut și ai nevoie doar de câteva îngrediente.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem 2 L de apă la fiert cu 1 lingurită sare. După ce fierbe apa, punem pastele și le gătim cât indică pe ambalaj.
Curătăm usturoiul și îl pisăm.
Punem o tigaie la foc mic și adăugăm în ea uleiul de măsline, untul, usturoiul pisat și chilli.
Imediat după, punem roșiile cherry și le lăsăm 2-3 minute să se inmoaie puțin.
Adăugăm midiile congelate și amestecăm.
Când a început să fiarbă (dupa 4-5'), punem vinul și dăm focul la mare pentru 4 minute.
Adăugăm smântâna lichidă și mai lăsăm pe foc 2-3 minute (până începe să fiarbă).
Dăm focul mic și adăugăm pastele scurse și clătite cu apă rece. Amestecăm din când în când pentru a absorbi bine sosul. Mai ținem pe foc 3-4 minute.
Oprim focul și punem pătrunjelul tocat mărunt.
Servim imediat, cu un pahar de vin lângă.
Ingrediente
Indicații
Punem 2 L de apă la fiert cu 1 lingurită sare. După ce fierbe apa, punem pastele și le gătim cât indică pe ambalaj.
Curătăm usturoiul și îl pisăm.
Punem o tigaie la foc mic și adăugăm în ea uleiul de măsline, untul, usturoiul pisat și chilli.
Imediat după, punem roșiile cherry și le lăsăm 2-3 minute să se inmoaie puțin.
Adăugăm midiile congelate și amestecăm.
Când a început să fiarbă (dupa 4-5'), punem vinul și dăm focul la mare pentru 4 minute.
Adăugăm smântâna lichidă și mai lăsăm pe foc 2-3 minute (până începe să fiarbă).
Dăm focul mic și adăugăm pastele scurse și clătite cu apă rece. Amestecăm din când în când pentru a absorbi bine sosul. Mai ținem pe foc 3-4 minute.
Oprim focul și punem pătrunjelul tocat mărunt.
Servim imediat, cu un pahar de vin lângă.