Pompos i-aș spune Tartă cu crustă de ovăz, iaurt și pere flambate sau, cum simt eu: micul dejun din aproape fiecare dimineață expus frumos și pentru privire. Sau cum pregătesc ceva în funcție de ce îmi strigă frigiderul: Perele astea au nevoie de resuscitare imediată, altfel le poți spune adio! #stopfoodwaste
Așteptarea a fost cea mai grea, abia așteptam să gust!
Chiar și o pară care nu mai este în cea mai bună formă poate fi pusă în valoare! Yamm!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol am făcut crusta cu cele 100 g fulgi de ovăz și încă 100 g fulgi pe care îi blenduim până devin precum făina. Am adăugat fulgii de cocos și semințele.
Am topit untul într-un mic bol așezat într-o oală cu apă caldă, ulterior am adăugat mierea și esența de portocale, apoi am amestecat cu ovăzul. Am mai adăugat un albuș crud.
Am preîncălzit cuptorul la 180˚C.
Am omogenizat, apoi am presat compoziția într-o formă cu pereți detașabili pe care am așezat hârtie de copt. Crusta a stat la cuptor 25-30 minute, până a devenit aurie.
Am amestecat iaurtul cu coaja de lime răzuită și sucul de la jumătate de lime, mierea și ghimbirul. Ce savoare minunată i-a dat ghimbirul pe care îl avea de ceva vreme și îi găseam locul!
După ce s-a răcit crusta, am turnat crema de iaurt și am lăsat 2 ore la frigider.
Într-o tigaie antiaderentă am pus zahărul, la foc mic, până a devenit auriu.
Am așezat în sosul de caramel perele tăiate felii subțiri, apoi le-am întors pentru a se bucura pe ambele părți de el.
Am adăugat romul și am înclinat tigaia astfel încât flacăra să ia contact cu vaporii de alcool.
După încâ un minut am oprit focul, iar după ce s-au răcit perele am decorat tarta.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol am făcut crusta cu cele 100 g fulgi de ovăz și încă 100 g fulgi pe care îi blenduim până devin precum făina. Am adăugat fulgii de cocos și semințele.
Am topit untul într-un mic bol așezat într-o oală cu apă caldă, ulterior am adăugat mierea și esența de portocale, apoi am amestecat cu ovăzul. Am mai adăugat un albuș crud.
Am preîncălzit cuptorul la 180˚C.
Am omogenizat, apoi am presat compoziția într-o formă cu pereți detașabili pe care am așezat hârtie de copt. Crusta a stat la cuptor 25-30 minute, până a devenit aurie.
Am amestecat iaurtul cu coaja de lime răzuită și sucul de la jumătate de lime, mierea și ghimbirul. Ce savoare minunată i-a dat ghimbirul pe care îl avea de ceva vreme și îi găseam locul!
După ce s-a răcit crusta, am turnat crema de iaurt și am lăsat 2 ore la frigider.
Într-o tigaie antiaderentă am pus zahărul, la foc mic, până a devenit auriu.
Am așezat în sosul de caramel perele tăiate felii subțiri, apoi le-am întors pentru a se bucura pe ambele părți de el.
Am adăugat romul și am înclinat tigaia astfel încât flacăra să ia contact cu vaporii de alcool.
După încâ un minut am oprit focul, iar după ce s-au răcit perele am decorat tarta.