Papanasi cu sos de mure

AutorCooking among the stars
DificultateÎncepător

Daca tot avem atata timp liber, cred ca putem profita de el si sa ne rasfatam😁 eu ador dulciurile desi, din pacate, sunt si genul care se ingrasa daca doar respir langa ciocolata😂; totusi, nu pot renunta la dulciuri. Reteta de papanasi mi-e foarte draga; am invatat-o de la bunica mea. Ea prajea papanasii dar, eu, de lene🤭, intr-o zi, m-am pus si i-am fiert. E o varianta mult mai sanatoasa.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 1 kg branza de vaci bine stoarsa
 2 oua
 2-3 pliculete zahar vanilat
 100 gr zahar
 coaja rasa de la o lamaie
 100-150 g gris
 100-150 g faina
Sos de mure :
 200 gr mure
 100 gr zahar
 250 gr smantana
 1 oz zahar vanilat
 50-100 ml lapte
 250 gr pesmet
 100 gr zahar

Mod de preparare:

1

Se amesteca toate ingredientele😁 simplu ca buna ziua. La cantitatile de gris si faina, eu am aproximat dupa ochi, va spun sincer. Cantitatile trebuie sa fie egale din fiecare. Compozitia trebuie sa fie mai moale, cat sa putem forma bilute.

2

Punem apa la fiert intr-o oala mai lata, cam doua treimi de plina. Cand apa incepe sa fiarba, punem bilutele in apa. Cand bilutele se ridica la suprafata, inseamna ca sunt gata.

3

Pesmetul cu zaharul trebuie prajit intr-o tigaie cu putin ulei.

4

Cand papanasii sunt gata, ii trecem prin pesmetul prajit.

5

Sosul de mure ( sau fructe de padure) : am pus murele intr-o craticioara mai mica, am adaugat zaharul si am mai pus putina apa, aproape cat sa acopere fructele. Lasam sa fiarba cateva minute. Important e sa se topeasca zaharul.

6

Smantana o amestecam bine cu zaharul vanilat si cu putin lapte, pana cand compozitia devine mai lichida, astfel incat, sa putem turna smantana peste papanasi.

Ingrediente

 1 kg branza de vaci bine stoarsa
 2 oua
 2-3 pliculete zahar vanilat
 100 gr zahar
 coaja rasa de la o lamaie
 100-150 g gris
 100-150 g faina
Sos de mure :
 200 gr mure
 100 gr zahar
 250 gr smantana
 1 oz zahar vanilat
 50-100 ml lapte
 250 gr pesmet
 100 gr zahar

Indicații

1

Se amesteca toate ingredientele😁 simplu ca buna ziua. La cantitatile de gris si faina, eu am aproximat dupa ochi, va spun sincer. Cantitatile trebuie sa fie egale din fiecare. Compozitia trebuie sa fie mai moale, cat sa putem forma bilute.

2

Punem apa la fiert intr-o oala mai lata, cam doua treimi de plina. Cand apa incepe sa fiarba, punem bilutele in apa. Cand bilutele se ridica la suprafata, inseamna ca sunt gata.

3

Pesmetul cu zaharul trebuie prajit intr-o tigaie cu putin ulei.

4

Cand papanasii sunt gata, ii trecem prin pesmetul prajit.

5

Sosul de mure ( sau fructe de padure) : am pus murele intr-o craticioara mai mica, am adaugat zaharul si am mai pus putina apa, aproape cat sa acopere fructele. Lasam sa fiarba cateva minute. Important e sa se topeasca zaharul.

6

Smantana o amestecam bine cu zaharul vanilat si cu putin lapte, pana cand compozitia devine mai lichida, astfel incat, sa putem turna smantana peste papanasi.

Note

Papanasi cu sos de mure