Prajitura pufoasa cu invelis crocant.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se freaca bine untul cu zaharul. Se adauga treptat ouale, faina cernuta, praful de copt si se framanta un aluat omogen.
Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute la 180˚C.
Intr-o craticioara asezata in bain-marie se pune frisca lichida si ciocolata neagra rupta in bucatele.
Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se ia de pe foc si se lasa la rece.
Se freaca untul spuma, se adauga zaharul pudra si se amesteca energic cu crema de ciocolata pana se obtine o crema omogena.
Se procedeaza la fel si cu ciocolata alba, dar in loc de unt se freaca cu branza de vaci.
Se taie blatul in doua pe orizontala astfel incat sa obtinem doua parti egale.
Se intinde crema de ciocolata neagra, intercaland cateva siruri de crema cu ciocolata alba (aproximativ jumate din crema).
Se acopera cu al doilea blat, pe care se intinde crema alba ramasa.
Se presara alunele macinate.
Ingrediente
Indicații
Se freaca bine untul cu zaharul. Se adauga treptat ouale, faina cernuta, praful de copt si se framanta un aluat omogen.
Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute la 180˚C.
Intr-o craticioara asezata in bain-marie se pune frisca lichida si ciocolata neagra rupta in bucatele.
Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se ia de pe foc si se lasa la rece.
Se freaca untul spuma, se adauga zaharul pudra si se amesteca energic cu crema de ciocolata pana se obtine o crema omogena.
Se procedeaza la fel si cu ciocolata alba, dar in loc de unt se freaca cu branza de vaci.
Se taie blatul in doua pe orizontala astfel incat sa obtinem doua parti egale.
Se intinde crema de ciocolata neagra, intercaland cateva siruri de crema cu ciocolata alba (aproximativ jumate din crema).
Se acopera cu al doilea blat, pe care se intinde crema alba ramasa.
Se presara alunele macinate.