Alegerea potrivita pentru o masa satioasa si sanatoasa, peste si legume la cuptor, cu vin alb si lamaie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spalati fileul de peste, apoi tamponati cu un servetele, pentru a lua excesul de apa. Taiati pestele in dimensiunile dorite.
Se curata cartofii, morcovul, pastarnacul, bucata de telina, ardeiul gras, ceapa si cateii de usturoi si apoi se spala.
Taiati juliene toate legumele curatate.
Condimentati legumele cu sare, piper, boia dulce si ulei de masline, amestecati si puneti totul intr-o tava, acoperita in preabil cu hartie de copt (dubla fata de dimensiunea tavii).
Puneti pestele taiat si condimentat cu sare si piper deasupra, adaugati restul usturoiului tocat felii peste peste, impreuna cu sosul de rosii si 2 linguri de ulei de masline.
Adaugati feliile de lamaie, rosiile cherry taiate in doua si vinul alb.
Colturile hartie de copt se aduc catre centru si se pun una peste alta (procedeul de la poale-n brau), avand grija ca totul sa fie acoperit, astfel incat pestele si legumele sa se gatesca in prima parte in aburi. Prindem colturile adunte in mijloc cu o scobitore si dam tava in cuptor (incalzit in prealabil), pentru 35 de minute la foc mediu.
Dupa cele 35 de minute, scoatem tava, aruncam scobitoarea si desfacem hartia de copt. Mai dam la cuptor pentru 10 minute, pentru a se rumeni usor.
Se toaca marunt cateva fire de patrunjel si 2 legaturi de usturoi verde si se adauga deasupra preparatului.
Ingrediente
Indicații
Spalati fileul de peste, apoi tamponati cu un servetele, pentru a lua excesul de apa. Taiati pestele in dimensiunile dorite.
Se curata cartofii, morcovul, pastarnacul, bucata de telina, ardeiul gras, ceapa si cateii de usturoi si apoi se spala.
Taiati juliene toate legumele curatate.
Condimentati legumele cu sare, piper, boia dulce si ulei de masline, amestecati si puneti totul intr-o tava, acoperita in preabil cu hartie de copt (dubla fata de dimensiunea tavii).
Puneti pestele taiat si condimentat cu sare si piper deasupra, adaugati restul usturoiului tocat felii peste peste, impreuna cu sosul de rosii si 2 linguri de ulei de masline.
Adaugati feliile de lamaie, rosiile cherry taiate in doua si vinul alb.
Colturile hartie de copt se aduc catre centru si se pun una peste alta (procedeul de la poale-n brau), avand grija ca totul sa fie acoperit, astfel incat pestele si legumele sa se gatesca in prima parte in aburi. Prindem colturile adunte in mijloc cu o scobitore si dam tava in cuptor (incalzit in prealabil), pentru 35 de minute la foc mediu.
Dupa cele 35 de minute, scoatem tava, aruncam scobitoarea si desfacem hartia de copt. Mai dam la cuptor pentru 10 minute, pentru a se rumeni usor.
Se toaca marunt cateva fire de patrunjel si 2 legaturi de usturoi verde si se adauga deasupra preparatului.