Arome de Crăciun in mijlocul primăverii.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol se adaugă zahărul, sarea si untul moale si se amesteca pana se leagă compoziția si devine o crema pufoasa. Apoi se adauga oul si coaja de lămâie pana se încorporează. In alt bol se adaugă faina, drojdia si sana pana se leagă compoziția. Amestecul de unt ,oua si zahar se adaugă peste amestecul de faina cu sana si drojdie si se frământă timp de 15 minute pe o plansa unsa cu ulei. Dupa framantare se transfera într-un bol uns in prealabil cu ulei. Se lasa la crescut într-un loc călduros timp de 2h. Cand cele 2h au expirat se transfera pe planseta de lucru.
Se scoate aerul din aluat si se întinde un dreptunghi din aluat. Se amesteca ambele variante de zahăr și scortisoara si se presară peste aluat lăsând mărginea cat sa poti rula aluatul.
După ce se ruleaza aluatul se taie in rulouri egale așeazate la distanta de 2 cm unul de celălalt in tava si se lasa la crescut 1h 30 minute într-un loc călduros. Dupa ce expiră timpul de crestere al rulourilor se introduc la cuptor la 180 °C timp de 25 minute.
Se amesteca toate ingredientele într-un bol apoi se transfera intr-un pos si se decoreaza rulourile.
In poza apare si o altă umplutura deoarece am făcut si cu umplutura de cozonac (bezea din 3 albusuri, 200g de nucă măcinată si multa cacao).
Pofta buna sunt delicioase ambele variante!
Ingrediente
Indicații
Într-un bol se adaugă zahărul, sarea si untul moale si se amesteca pana se leagă compoziția si devine o crema pufoasa. Apoi se adauga oul si coaja de lămâie pana se încorporează. In alt bol se adaugă faina, drojdia si sana pana se leagă compoziția. Amestecul de unt ,oua si zahar se adaugă peste amestecul de faina cu sana si drojdie si se frământă timp de 15 minute pe o plansa unsa cu ulei. Dupa framantare se transfera într-un bol uns in prealabil cu ulei. Se lasa la crescut într-un loc călduros timp de 2h. Cand cele 2h au expirat se transfera pe planseta de lucru.
Se scoate aerul din aluat si se întinde un dreptunghi din aluat. Se amesteca ambele variante de zahăr și scortisoara si se presară peste aluat lăsând mărginea cat sa poti rula aluatul.
După ce se ruleaza aluatul se taie in rulouri egale așeazate la distanta de 2 cm unul de celălalt in tava si se lasa la crescut 1h 30 minute într-un loc călduros. Dupa ce expiră timpul de crestere al rulourilor se introduc la cuptor la 180 °C timp de 25 minute.
Se amesteca toate ingredientele într-un bol apoi se transfera intr-un pos si se decoreaza rulourile.
In poza apare si o altă umplutura deoarece am făcut si cu umplutura de cozonac (bezea din 3 albusuri, 200g de nucă măcinată si multa cacao).
Pofta buna sunt delicioase ambele variante!