Provocarea de a face un cheesecake pentru sărbătoarea de 18 ani a fiului meu a fost acceptată! Rezultatul a fost unul excepțional, așa că merită testat și de voi .. chiar și înainte de a avea o astfel de sărbătoare în familie.
Se face ușor și arată spectaculos! De gust, ce sa mai zic!!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Macină bine biscuiții și amestecă-i cu untul topit.
Pune totul într-o formă de tort tapetată cu hartie de copt și apasă bine cu fundul unui pahar.
Pune la congelator, sau cel puțin la frigider.
Amestecă bine crema de brânză cu zaharul pudră și esența de vanilie.
Într-un vas separat bate frișca bine și apoi pune-o peste crema de brânză.
Topește gelatina în lapte și după aproximativ 5 minute pune pe foc amestecând continuu. ATENȚIE!! Nu e voie să ajungă la fierbere!!
Pune peste gelatina răcită 2-3 linguri de cremă și amestecând continuu toarnă peste întreaga cremă.
Împarte în două amestecul obținut pentru a forma două straturi separate de cremă.
Taie mărunt ciocolata. 100 de g de ciocolată se amestecă cu o parte din cremă și te toarnă peste blatul rece.
Peste restul de ciocolată se toarnă smântâna de frișcă și se pune încălzește la cuptorul cu microunde (sau pe bain-marie) câte 15 secunde, până se topește complet, fără însă a ajunge la fierbere.
2/3 din amestec se toarnă ca și strat peste primul strat de cremă de brânză.
Peste stratul de ciocolată se toarnă al doilea strat de cremă de brânză.
Restul de 1/3 din ciocolata cu frișcă se pune grămăjoare peste al doilea strat de brânză. Dacă între timp s-a răcit, se mai încălzește puțin înainte. Se ia apoi o scobitoare și se amestecă cu grijă ciocolata cu brânz până la obținerea designului dorit.
Se pune apoi la rece cel puțin 12 ore.
Pentru a se scoate din tavă se deslipește cu atenție cu lama foarte subțire și umezită a unui cuțit.
Se taie apoi tot cu un cuțit umezit.
Ingrediente
Indicații
Macină bine biscuiții și amestecă-i cu untul topit.
Pune totul într-o formă de tort tapetată cu hartie de copt și apasă bine cu fundul unui pahar.
Pune la congelator, sau cel puțin la frigider.
Amestecă bine crema de brânză cu zaharul pudră și esența de vanilie.
Într-un vas separat bate frișca bine și apoi pune-o peste crema de brânză.
Topește gelatina în lapte și după aproximativ 5 minute pune pe foc amestecând continuu. ATENȚIE!! Nu e voie să ajungă la fierbere!!
Pune peste gelatina răcită 2-3 linguri de cremă și amestecând continuu toarnă peste întreaga cremă.
Împarte în două amestecul obținut pentru a forma două straturi separate de cremă.
Taie mărunt ciocolata. 100 de g de ciocolată se amestecă cu o parte din cremă și te toarnă peste blatul rece.
Peste restul de ciocolată se toarnă smântâna de frișcă și se pune încălzește la cuptorul cu microunde (sau pe bain-marie) câte 15 secunde, până se topește complet, fără însă a ajunge la fierbere.
2/3 din amestec se toarnă ca și strat peste primul strat de cremă de brânză.
Peste stratul de ciocolată se toarnă al doilea strat de cremă de brânză.
Restul de 1/3 din ciocolata cu frișcă se pune grămăjoare peste al doilea strat de brânză. Dacă între timp s-a răcit, se mai încălzește puțin înainte. Se ia apoi o scobitoare și se amestecă cu grijă ciocolata cu brânz până la obținerea designului dorit.
Se pune apoi la rece cel puțin 12 ore.
Pentru a se scoate din tavă se deslipește cu atenție cu lama foarte subțire și umezită a unui cuțit.
Se taie apoi tot cu un cuțit umezit.