Tort cu blat de cacao si mousse de afine

AutorPrajiturela
DificultateIntermediar

Un tort usor de vara. Gust discret de afine, nu foarte dulce. Foarte usor de preparat.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 30 minute

Ingrediente:

 400 gr Afine
 500 gr frisca lichida
 150 gr zahar
 70 gr faina
 20 gr cacao
 3 oua
 2 tbsp ulei
 ½ tsp praf de copt
 90 gr zahar
 15 gr gelatina
 100 ml apa rece

Mod de preparare:

1

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem spuma, apoi adaugam in fir subtire uleiul mixand in continuare. Cernem faina si cacaoa si praful de copt peste oua si amestecam usor.

2

Punem compozitia pe o tava pe care am pus in prealabil foaie de copt si o intindem intr-un strat uniform, in forma de cerc mai mare cu 2 cm decat circumferinta inelului de tort. Coacem 12 minute la 180 de grade (functia ventilatie). Scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca.

3

Punem intr-o cratita afinele si zaharul, le dam la foc si lasam pe foc pana se topeste zaharul si da un clocot.

4

Luam de pe foc, punem totul intr-un blender, mixam, apoi trecem totul printr-o sita. Dam deoparte.

5

Mixam frisca pana obtinem o spuma aerata, cremoasa.

6

Punem gelatina intr-un bol cu 100 ml de apa rece, apoi o lasam la hidratat 10 minute.

7

Punem oala cu afine din nou pe foc doar pana se infierbanta (nu trebuie sa fiarba). Cand e fierbinte o luam de pe foc, adaugam gelatina hidratata si amestecam 1 minut pentru a se dizolva gelatina. Dam deoparte si lasam sa se raceasca 10 minute.

8

Intre timp decupam in dimensiunea inelului, tapetam inelul cu folie de platstic (doar peretii, nu si fundul). Punem inelul pe o farfurie, apoi adaugam in el blatul.

9

Amestecam cu grija, prin miscari usoare, sosul de afine cu frisca, apoi turnam compozitia peste blatul din forma de tort.

10

Punem in frigider pentru minim 3 ore sau pana se incheaga.

Ingrediente

 400 gr Afine
 500 gr frisca lichida
 150 gr zahar
 70 gr faina
 20 gr cacao
 3 oua
 2 tbsp ulei
 ½ tsp praf de copt
 90 gr zahar
 15 gr gelatina
 100 ml apa rece

Indicații

1

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem spuma, apoi adaugam in fir subtire uleiul mixand in continuare. Cernem faina si cacaoa si praful de copt peste oua si amestecam usor.

2

Punem compozitia pe o tava pe care am pus in prealabil foaie de copt si o intindem intr-un strat uniform, in forma de cerc mai mare cu 2 cm decat circumferinta inelului de tort. Coacem 12 minute la 180 de grade (functia ventilatie). Scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca.

3

Punem intr-o cratita afinele si zaharul, le dam la foc si lasam pe foc pana se topeste zaharul si da un clocot.

4

Luam de pe foc, punem totul intr-un blender, mixam, apoi trecem totul printr-o sita. Dam deoparte.

5

Mixam frisca pana obtinem o spuma aerata, cremoasa.

6

Punem gelatina intr-un bol cu 100 ml de apa rece, apoi o lasam la hidratat 10 minute.

7

Punem oala cu afine din nou pe foc doar pana se infierbanta (nu trebuie sa fiarba). Cand e fierbinte o luam de pe foc, adaugam gelatina hidratata si amestecam 1 minut pentru a se dizolva gelatina. Dam deoparte si lasam sa se raceasca 10 minute.

8

Intre timp decupam in dimensiunea inelului, tapetam inelul cu folie de platstic (doar peretii, nu si fundul). Punem inelul pe o farfurie, apoi adaugam in el blatul.

9

Amestecam cu grija, prin miscari usoare, sosul de afine cu frisca, apoi turnam compozitia peste blatul din forma de tort.

10

Punem in frigider pentru minim 3 ore sau pana se incheaga.

Note

Tort cu blat de cacao si mousse de afine