Aceasta reteta de rulouri este ideala pentru orice ocazie, parfumeaza toata casa si impresioneaza pe toata lumea.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un bol, peste se adauga drojdia,zahărul si zahărul vanilat si se amesteca.
Peste ingredientele uscate se adauga incet laptele si se încape a framanta.
Cand aluatul prinde forma se adauga si untul la temperatura camerei si cele 2 oua si se continuă a framanta.
Dupa ce aluatul e gata se lasa la dospit aprox. 1 ora.
Unutul topit se amesteca cu nuca macinata si cu zahar.
Cand aluatul e gata, se intinde pe masa de lucru nu foarte subtire.
Se adauga peste aluat umplutura de nuca si se ruleaza.
Din cilindru format se taie 12 bucati egale care se mai lasa 30 min in tava la crescut.
Se lasa 20 min la cuptor la 190°.
Ingrediente
Indicații
Se pune faina intr-un bol, peste se adauga drojdia,zahărul si zahărul vanilat si se amesteca.
Peste ingredientele uscate se adauga incet laptele si se încape a framanta.
Cand aluatul prinde forma se adauga si untul la temperatura camerei si cele 2 oua si se continuă a framanta.
Dupa ce aluatul e gata se lasa la dospit aprox. 1 ora.
Unutul topit se amesteca cu nuca macinata si cu zahar.
Cand aluatul e gata, se intinde pe masa de lucru nu foarte subtire.
Se adauga peste aluat umplutura de nuca si se ruleaza.
Din cilindru format se taie 12 bucati egale care se mai lasa 30 min in tava la crescut.
Se lasa 20 min la cuptor la 190°.