Tort cu bezea si coacaze

AutorHome cooking
DificultateÎncepător

Tort cu bezea si coacaze.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Blat :
 100 gr unt
 100 gr zahar tos
 4 galbenus ou
 1 oz zahar vanilat
 180 gr faina
 1 tsp praf de copt
Crusta :
 4 albusuri ou
 180 gr zahar
 100 gr fulgi migdale
Umplutura :
 5 l smantana pentru frisca
 400 gr gem de coacaze

Mod de preparare:

1

Ingredientele pentru aluat se framanta. Se imparte in doua bucati egale, se intinde si se aseaza in tava. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se imparte in doua parti egale si se intinde peste aluat.

2

Se presara deasupra fulgii de migale si se coc blaturile la 180˚C timp de 30 minute.

3

Intre timp se bate smantana pentru frisca.

4

Dupa ce s-au copt si racit blaturile se umplu cu frisca batuta si gemul de coacaze.
Pentru a se taia mai usor, blatul de deasupra se poate aseza portionat.

Ingrediente

Blat :
 100 gr unt
 100 gr zahar tos
 4 galbenus ou
 1 oz zahar vanilat
 180 gr faina
 1 tsp praf de copt
Crusta :
 4 albusuri ou
 180 gr zahar
 100 gr fulgi migdale
Umplutura :
 5 l smantana pentru frisca
 400 gr gem de coacaze

Indicații

1

Ingredientele pentru aluat se framanta. Se imparte in doua bucati egale, se intinde si se aseaza in tava. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se imparte in doua parti egale si se intinde peste aluat.

2

Se presara deasupra fulgii de migale si se coc blaturile la 180˚C timp de 30 minute.

3

Intre timp se bate smantana pentru frisca.

4

Dupa ce s-au copt si racit blaturile se umplu cu frisca batuta si gemul de coacaze.
Pentru a se taia mai usor, blatul de deasupra se poate aseza portionat.

Note

Tort cu bezea si coacaze