Este o reteta pentru o gustare foarte simplu de facut, sanatoasa si plina de nutrienti.
Atunci cand am inceput sa descopar ce inseamna sa mananci sanatos mi-a fost foarte greu sa renunt la dulciuri, asa ca a trebuit sa gasesc alternative sanatoase. Pentru asta m-am gandit sa creez eu o reteta pe placul meu de gustare pentru mai multa energie inaintea unui antrenament, sau pur si simplu ca un desert.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem curmalele la inmuiat in apa calduta cel putin 2 h, sau pana se inmoaie foarte bine. Eu le-am lasat peste noapte pe masa din bucatarie.
Macinam mixul de alune nu foarte mult, dar nici foarte putin. Atat cat sa mai simtim inca textura lor.
Adaugam apoi curmalele inmuiate si blendam pana se omogenizeaza compozitia.
In continuare adaugam doar 35 g cocos, spirulina (daca nu avem sau nu dorim sa punem putem inlocui cu inca 5 g de cacao), pudra proteica si cacao.
Omogenizam compozitia si in functie de cat de tare este adaugam cate putin din apa in care s-au inmuiat curmalele. Eu am adaugat doar 2 lingurite dar in functie de cat de mult macinati alunele e posibil sa fie nevoie de mai multa sau mai putina. Compozitia finala ar trebui sa arate ca in poza.
La final formam bilute din compozitie si le tavalim prin restul de cocos ramas.
Eu am format 16 bilute a cate 25 g fiecare, dar voi puteti face orice dimensiuni doriti in functie de preferinte.
Bilutele se pastreaza la frigider, cel mult 2 saptamani.
Sper sa va placa la fel de mult cum imi plac mie si sa va bucurati de ele! 😀
Ingrediente
Indicații
Punem curmalele la inmuiat in apa calduta cel putin 2 h, sau pana se inmoaie foarte bine. Eu le-am lasat peste noapte pe masa din bucatarie.
Macinam mixul de alune nu foarte mult, dar nici foarte putin. Atat cat sa mai simtim inca textura lor.
Adaugam apoi curmalele inmuiate si blendam pana se omogenizeaza compozitia.
In continuare adaugam doar 35 g cocos, spirulina (daca nu avem sau nu dorim sa punem putem inlocui cu inca 5 g de cacao), pudra proteica si cacao.
Omogenizam compozitia si in functie de cat de tare este adaugam cate putin din apa in care s-au inmuiat curmalele. Eu am adaugat doar 2 lingurite dar in functie de cat de mult macinati alunele e posibil sa fie nevoie de mai multa sau mai putina. Compozitia finala ar trebui sa arate ca in poza.
La final formam bilute din compozitie si le tavalim prin restul de cocos ramas.
Eu am format 16 bilute a cate 25 g fiecare, dar voi puteti face orice dimensiuni doriti in functie de preferinte.
Bilutele se pastreaza la frigider, cel mult 2 saptamani.
Sper sa va placa la fel de mult cum imi plac mie si sa va bucurati de ele! 😀