Bilute de proteine sanatoase

AutorDiana Farcas
DificultateÎncepător

Este o reteta pentru o gustare foarte simplu de facut, sanatoasa si plina de nutrienti.
Atunci cand am inceput sa descopar ce inseamna sa mananci sanatos mi-a fost foarte greu sa renunt la dulciuri, asa ca a trebuit sa gasesc alternative sanatoase. Pentru asta m-am gandit sa creez eu o reteta pe placul meu de gustare pentru mai multa energie inaintea unui antrenament, sau pur si simplu ca un desert.

ShareSave
Randamente16 porțiiTimp de pregătire3 oreTimp total3 ore

Ingrediente:

Compozitie :
 150 gr mix de alune sau doar un sigur fel (eu am folosit nuci, cajou, alune de padure si migdale)
 100 gr curmale
 5 gr pudra de spirulina
 20 gr cacaco
 50 gr pudra proteica
 70 gr cocos
 4 tsp apa in care s-au inmuiat curmalele

Mod de preparare:

1

Punem curmalele la inmuiat in apa calduta cel putin 2 h, sau pana se inmoaie foarte bine. Eu le-am lasat peste noapte pe masa din bucatarie.

2

Macinam mixul de alune nu foarte mult, dar nici foarte putin. Atat cat sa mai simtim inca textura lor.

3

Adaugam apoi curmalele inmuiate si blendam pana se omogenizeaza compozitia.
In continuare adaugam doar 35 g cocos, spirulina (daca nu avem sau nu dorim sa punem putem inlocui cu inca 5 g de cacao), pudra proteica si cacao.
Omogenizam compozitia si in functie de cat de tare este adaugam cate putin din apa in care s-au inmuiat curmalele. Eu am adaugat doar 2 lingurite dar in functie de cat de mult macinati alunele e posibil sa fie nevoie de mai multa sau mai putina. Compozitia finala ar trebui sa arate ca in poza.

4

La final formam bilute din compozitie si le tavalim prin restul de cocos ramas.
Eu am format 16 bilute a cate 25 g fiecare, dar voi puteti face orice dimensiuni doriti in functie de preferinte.
Bilutele se pastreaza la frigider, cel mult 2 saptamani.
Sper sa va placa la fel de mult cum imi plac mie si sa va bucurati de ele! 😀

Ingrediente

Compozitie :
 150 gr mix de alune sau doar un sigur fel (eu am folosit nuci, cajou, alune de padure si migdale)
 100 gr curmale
 5 gr pudra de spirulina
 20 gr cacaco
 50 gr pudra proteica
 70 gr cocos
 4 tsp apa in care s-au inmuiat curmalele

Indicații

1

Punem curmalele la inmuiat in apa calduta cel putin 2 h, sau pana se inmoaie foarte bine. Eu le-am lasat peste noapte pe masa din bucatarie.

2

Macinam mixul de alune nu foarte mult, dar nici foarte putin. Atat cat sa mai simtim inca textura lor.

3

Adaugam apoi curmalele inmuiate si blendam pana se omogenizeaza compozitia.
In continuare adaugam doar 35 g cocos, spirulina (daca nu avem sau nu dorim sa punem putem inlocui cu inca 5 g de cacao), pudra proteica si cacao.
Omogenizam compozitia si in functie de cat de tare este adaugam cate putin din apa in care s-au inmuiat curmalele. Eu am adaugat doar 2 lingurite dar in functie de cat de mult macinati alunele e posibil sa fie nevoie de mai multa sau mai putina. Compozitia finala ar trebui sa arate ca in poza.

4

La final formam bilute din compozitie si le tavalim prin restul de cocos ramas.
Eu am format 16 bilute a cate 25 g fiecare, dar voi puteti face orice dimensiuni doriti in functie de preferinte.
Bilutele se pastreaza la frigider, cel mult 2 saptamani.
Sper sa va placa la fel de mult cum imi plac mie si sa va bucurati de ele! 😀

Note

Bilute de proteine sanatoase