Coaste de porc marinate si rumenite in cuptor cu crusta de miere si boia afumata, servite langa piureul de mazare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Coastele impreuna cu sucul de rosii, praful de usturoi, boiaua dulce, ierburile, busuiocul, crenguta de rozmarin si de cimbru, sarea si piperul,(optional ulei) se amesteca si se maseaza carnea cu sosul rezultat. Se acopera si se lasa la marinat minim 3 ore.
Dupa ce perioada de 3 ore a trecut, carnea se aseaza pe o tava tapetata cu folie de aluminiu. Se stropeste cu putin ulei (optional) si se acopera cu folie de aluminiu. Se lasa la cuptor o ora si 30 de minute la o temperatura de 150 de grade.
Intre timp se pregateste sosul. Intr-un bol se amesteca mierea cu boiaua afumata. Dupa ce a trecut timpul, se scoate friptura se inlatura folia de aluminiu si se inveleste in sos pe o parte. Se lasa apoi la 200 de grade inca 10 minute. Procedeul se repeta si pentru cealalta parte. (Hint: nu trebuie sa fie foarte mult sos pe coaste pentru ca daca nu se poate scurge lichidul nu se va carameliza, de accea este ideal sa se foloseasca o cantitate mica de sos.)
Mazarea impreuna cu ceapa taiata in cubulete mari si usturoiul se pun la fiert.
Dupa ce au clocotit 10 minute se ia de pe foc. Se strocoara sub jet de apa rece, apoi se lasa intr-un bol timp de 5 minute cu apa rece si se adauga gheata (pentru a isi pastra culoarea).
Dupa ce au trecut cele 5 minute, se strecoara apa si se adauga sarea, piperul si zaharul. Se mixeaza cu blender-ul pana ce nu mai raman bucatele intregi.
Dupa ce compozitia a fost mixata si s-a format o pasta, aceasta pasta va fi trecuta printr-o sita cu ochi mici.
(Acest pas este optional, insa dupa ce compozitia a fost trecuta prin sita textura este mult mai fina iar aspectul mult mai placut, insa necesita timp. Procedeul se face prin mestecarea cu o lingura de lemn a compozitiei intr-o sita si presarea spre baza sitei, deasupra unui bol).
Piureul este gata de servit!
Ingrediente
Indicații
Coastele impreuna cu sucul de rosii, praful de usturoi, boiaua dulce, ierburile, busuiocul, crenguta de rozmarin si de cimbru, sarea si piperul,(optional ulei) se amesteca si se maseaza carnea cu sosul rezultat. Se acopera si se lasa la marinat minim 3 ore.
Dupa ce perioada de 3 ore a trecut, carnea se aseaza pe o tava tapetata cu folie de aluminiu. Se stropeste cu putin ulei (optional) si se acopera cu folie de aluminiu. Se lasa la cuptor o ora si 30 de minute la o temperatura de 150 de grade.
Intre timp se pregateste sosul. Intr-un bol se amesteca mierea cu boiaua afumata. Dupa ce a trecut timpul, se scoate friptura se inlatura folia de aluminiu si se inveleste in sos pe o parte. Se lasa apoi la 200 de grade inca 10 minute. Procedeul se repeta si pentru cealalta parte. (Hint: nu trebuie sa fie foarte mult sos pe coaste pentru ca daca nu se poate scurge lichidul nu se va carameliza, de accea este ideal sa se foloseasca o cantitate mica de sos.)
Mazarea impreuna cu ceapa taiata in cubulete mari si usturoiul se pun la fiert.
Dupa ce au clocotit 10 minute se ia de pe foc. Se strocoara sub jet de apa rece, apoi se lasa intr-un bol timp de 5 minute cu apa rece si se adauga gheata (pentru a isi pastra culoarea).
Dupa ce au trecut cele 5 minute, se strecoara apa si se adauga sarea, piperul si zaharul. Se mixeaza cu blender-ul pana ce nu mai raman bucatele intregi.
Dupa ce compozitia a fost mixata si s-a format o pasta, aceasta pasta va fi trecuta printr-o sita cu ochi mici.
(Acest pas este optional, insa dupa ce compozitia a fost trecuta prin sita textura este mult mai fina iar aspectul mult mai placut, insa necesita timp. Procedeul se face prin mestecarea cu o lingura de lemn a compozitiei intr-o sita si presarea spre baza sitei, deasupra unui bol).
Piureul este gata de servit!