Este cineva care să nu iubească ştrudelul cu mere?! Eu una nu am întâlnit. E un desert care se face repede şi foarte simplu, iar gustul e minunat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem la înmuiat stafidele în rom cu puţină apă caldă.
Curățăm și tăiem merele în bucăți mici.
Stoarcem sucul de la jumătate de lămâie și îl turnăm peste mere, adăugând şi zahărul. Adăugăm sâmburii de pin / nucile și stafidele stoarse.
Adăugăm pudră de scorțișoară după gust și amestecăm.
Întindem aluatul de patiserie pe hârtia de copt în care este ambalat (dacă aluatul cumpărat nu are hârtie de copt, întindem aluatul pe un şervet de bucătărie). Între timp, topiți puțin unt într-o tigaie și prăjiți pesmetul, amestecând constant.
Distribuim gemul în centrul foii, pe lungime, apoi pesmetul prăjit și umplutura. Se împăturește ștrudelul pe lungime cu ajutorul hârtiei de copt și se așează în tavă. Ungem aluatul cu lapte sau unt topit.
Coacem la 180 ° în cuptorul cu ventilaţie, sau la 190 ° în cuptorul static timp de 35 de minute.
Ingrediente
Indicații
Punem la înmuiat stafidele în rom cu puţină apă caldă.
Curățăm și tăiem merele în bucăți mici.
Stoarcem sucul de la jumătate de lămâie și îl turnăm peste mere, adăugând şi zahărul. Adăugăm sâmburii de pin / nucile și stafidele stoarse.
Adăugăm pudră de scorțișoară după gust și amestecăm.
Întindem aluatul de patiserie pe hârtia de copt în care este ambalat (dacă aluatul cumpărat nu are hârtie de copt, întindem aluatul pe un şervet de bucătărie). Între timp, topiți puțin unt într-o tigaie și prăjiți pesmetul, amestecând constant.
Distribuim gemul în centrul foii, pe lungime, apoi pesmetul prăjit și umplutura. Se împăturește ștrudelul pe lungime cu ajutorul hârtiei de copt și se așează în tavă. Ungem aluatul cu lapte sau unt topit.
Coacem la 180 ° în cuptorul cu ventilaţie, sau la 190 ° în cuptorul static timp de 35 de minute.