O reteta delicioasa de pui cu cartofi la cuptor. Mustarul frantuzesc da carnii o aroma dulceaga care bucura papilele gustative.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se condimenteaza puiul cu sare si piper.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se adauga uleiul.
Cand s-a incins uleiul, se adauga puiul, cu partea de sus in jos si se lasa aproximativ 5 minute, pana cand devine puiul auriu.
Se scoate puiul pe o farfurie.
In uleiul ramas se adauga untul. Cand acesta s-a topit, se adauga ceapa si cimbrul. Se condimenteaza cu putina sare. Se gateste pana se inmoaie ceapa si devine translucida (aprox. 5 minute).
Se adauga usturoiul si se gateste 1 minut.
Se adauga vinul si supa de pui.
Se adauga mustarul, coaja de lamaie si tarhonul si se asezoneaza cu un pic de sare si piper.
Se adauga puiul si cartofii.
Se transfera tigaia in cuptorul preincalzit la 200˚C, pana se gateste puiul si cartofii (aprox. 30-35 minute).
Asezonati cu frunze de patrunjel.
Ingrediente
Indicații
Se condimenteaza puiul cu sare si piper.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se adauga uleiul.
Cand s-a incins uleiul, se adauga puiul, cu partea de sus in jos si se lasa aproximativ 5 minute, pana cand devine puiul auriu.
Se scoate puiul pe o farfurie.
In uleiul ramas se adauga untul. Cand acesta s-a topit, se adauga ceapa si cimbrul. Se condimenteaza cu putina sare. Se gateste pana se inmoaie ceapa si devine translucida (aprox. 5 minute).
Se adauga usturoiul si se gateste 1 minut.
Se adauga vinul si supa de pui.
Se adauga mustarul, coaja de lamaie si tarhonul si se asezoneaza cu un pic de sare si piper.
Se adauga puiul si cartofii.
Se transfera tigaia in cuptorul preincalzit la 200˚C, pana se gateste puiul si cartofii (aprox. 30-35 minute).
Asezonati cu frunze de patrunjel.