O supă cremoasă de dovleac copt cu aromă de ghimbir.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se taie dovleacul în două, se curăţă de sâmburi şi se unge cu ulei la interior. Pe o tavă cu hârtie de copt se aşează cele două jumătăţi cu coaja în sus. Se dau la cuptor, la 200° C aproximativ jumătate de oră sau până ce puteţi băga cu uşurintă furculiţa în dovleac.
Când s-a răcit, se curăţă dovleacul de coajă.
Într-o cratiţă încăpătoare se pun 2 linguri de ulei, ceapa, morcovul şi cartoful tăiate mărunt. Adăugăm ghimbirul ras, amestecăm şi lăsăm pe foc până când legumele lasă apa de vegetaţie sau până când se înmoaie legumele.
Se adaugă în cratiţă pulpa de dovleac şi supa de legume. Se fierbe la foc mic 10 minute, după care se condimentează.
Cu un blender se mixează până se obţine o consistenţă omogenă. Se mai poate adăuga supă de legume sau apă pentru o consistenţă mai lichidă.
Ingrediente
Indicații
Se taie dovleacul în două, se curăţă de sâmburi şi se unge cu ulei la interior. Pe o tavă cu hârtie de copt se aşează cele două jumătăţi cu coaja în sus. Se dau la cuptor, la 200° C aproximativ jumătate de oră sau până ce puteţi băga cu uşurintă furculiţa în dovleac.
Când s-a răcit, se curăţă dovleacul de coajă.
Într-o cratiţă încăpătoare se pun 2 linguri de ulei, ceapa, morcovul şi cartoful tăiate mărunt. Adăugăm ghimbirul ras, amestecăm şi lăsăm pe foc până când legumele lasă apa de vegetaţie sau până când se înmoaie legumele.
Se adaugă în cratiţă pulpa de dovleac şi supa de legume. Se fierbe la foc mic 10 minute, după care se condimentează.
Cu un blender se mixează până se obţine o consistenţă omogenă. Se mai poate adăuga supă de legume sau apă pentru o consistenţă mai lichidă.