O rețetă simplă, vegană și foarte arătoasă!
Când faceți această rețetă, gândiți-vă la ghiveciul de legume cu care suntem noi obișnuiți. Puteți adăuga (ex.: vinete, ciuperci, etc.) sau elimina legume sau condimente după preferințe. Eu am folosit ce legume aveam la îndemână și a ieșit ceva delicios!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180˚C și se așează grătarul la mijloc.
Folosind o răzătoare sau un cuțit, se taie toate legumele în felii de aproximativ 2 mm grosime.
Se fac turnulețe uniforme din cate aproximativ 10 felii (pentru a putea fi manipulate cu ușurință) și se așează pe lateral într-un vas rotund sau oval, pornind de pe marginile vasului. Continuați cu aceeași metodă până ce vasul a fost umplut.
Într-un bol, se amestecă sucul de roșii, oragano, sarea și uleiul și apoi se toarnă uniform peste legume.
Se acoperă vasul cu staniol și se introduce în cuptorul încins.
Cu 10 minute înainte de a scoate ratatouille-ul din cuptor, se îndepărtează folia de staniol pentru a se rumeni legumele la suprafață.
Ingrediente
Indicații
Se preîncălzește cuptorul la 180˚C și se așează grătarul la mijloc.
Folosind o răzătoare sau un cuțit, se taie toate legumele în felii de aproximativ 2 mm grosime.
Se fac turnulețe uniforme din cate aproximativ 10 felii (pentru a putea fi manipulate cu ușurință) și se așează pe lateral într-un vas rotund sau oval, pornind de pe marginile vasului. Continuați cu aceeași metodă până ce vasul a fost umplut.
Într-un bol, se amestecă sucul de roșii, oragano, sarea și uleiul și apoi se toarnă uniform peste legume.
Se acoperă vasul cu staniol și se introduce în cuptorul încins.
Cu 10 minute înainte de a scoate ratatouille-ul din cuptor, se îndepărtează folia de staniol pentru a se rumeni legumele la suprafață.