Bezele cu iaurt

AutorAlexandra Valentina
DificultateIntermediar

O rețetă dulce, dulce, dulce care va cuceri toți musafirii.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

 270 kg zahăr pudră
 4 albușuri de la 4 ouă mari
 1 tbsp oțet
 200 gr iaurt de fructe (orice fel de iaurt)
 fructe proaspete
 50 gr ciocolată

Mod de preparare:

1

Se pun albușurile în bolul unui mixer și se mixează până devin spumă.

2

Se adaugă lingura de oțet și se mai mixează un minut.

3

Se adaugă zahărul pudră, puțin câte puțin, continuând să amestecăm cu mixerul, până când albușurile devin lucioase și tari.

4

După ce a fost adăugat tot zahărul, se mai amestecă încă 5-6 minute.

5

Când amestecul de albușuri este gata, se pune într-un posh și se formează bezelele în forma unui „coșuleț”.
Este important ca marginile să fie mai înalte decât fundul pentru că în mijloc se va pune iaurtul.

6

După ce bazele de bezele au fost formate, se dau la cuptor, la cea mai mică treaptă sau la 110˚C pentru aproximativ 80-90 minute.

7

După ce s-au copt, se lasă la răcit în cuptor.

8

Odată răcite, se ung cu puțină ciocolată topită pe deasupra și se adaugă în mijloc o lingură de iaurt.
Deasupra se pun fructele proaspete.

Ingrediente

 270 kg zahăr pudră
 4 albușuri de la 4 ouă mari
 1 tbsp oțet
 200 gr iaurt de fructe (orice fel de iaurt)
 fructe proaspete
 50 gr ciocolată

Indicații

1

Se pun albușurile în bolul unui mixer și se mixează până devin spumă.

2

Se adaugă lingura de oțet și se mai mixează un minut.

3

Se adaugă zahărul pudră, puțin câte puțin, continuând să amestecăm cu mixerul, până când albușurile devin lucioase și tari.

4

După ce a fost adăugat tot zahărul, se mai amestecă încă 5-6 minute.

5

Când amestecul de albușuri este gata, se pune într-un posh și se formează bezelele în forma unui „coșuleț”.
Este important ca marginile să fie mai înalte decât fundul pentru că în mijloc se va pune iaurtul.

6

După ce bazele de bezele au fost formate, se dau la cuptor, la cea mai mică treaptă sau la 110˚C pentru aproximativ 80-90 minute.

7

După ce s-au copt, se lasă la răcit în cuptor.

8

Odată răcite, se ung cu puțină ciocolată topită pe deasupra și se adaugă în mijloc o lingură de iaurt.
Deasupra se pun fructele proaspete.

Note

Bezele cu iaurt