Curd de afine

AutorGalbAnuta
DificultateIntermediar

Din vina lui Prăji @prajiturela mi s-a făcut pofta de panna cotta. Și cum singurele fructe ce le aveam in casa și însoțeau perfect acest desert erau afinele m-am gândit sa fac un sos delicios din ele.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 250 gr afine
 70 gr unt
 70 gr zahar
 30 ml lamaie
 3 gălbenușuri
 50 gr coacăze

Mod de preparare:

1

Punem afinele, coacăzele și zeama de lămâie in recipientul blenderului pentru a le transforma intr-un piure.

2

Punem untul intr-o cratiță de 1,5 L la foc mic pana se topește.

3

Când untul s-a topit adăugăm toate celelalte ingrediente.

4

Lăsam pentru următoarele 15 minute la foc mic, timp in care amestecam in continuu pana când începe sa se îngroașe devenind o compoziție cremoasă.

5

Luam de pe foc și strecuram întreaga compoziție printr-o sita obținând astfel un sos fin.

6

Lăsați-o sa se răcească complet și apoi folosiți-o alături de pavlova sau panna cotta cum voi face eu.

7

Bucurați-va de culoare și guuust.

Ingrediente

 250 gr afine
 70 gr unt
 70 gr zahar
 30 ml lamaie
 3 gălbenușuri
 50 gr coacăze

Indicații

1

Punem afinele, coacăzele și zeama de lămâie in recipientul blenderului pentru a le transforma intr-un piure.

2

Punem untul intr-o cratiță de 1,5 L la foc mic pana se topește.

3

Când untul s-a topit adăugăm toate celelalte ingrediente.

4

Lăsam pentru următoarele 15 minute la foc mic, timp in care amestecam in continuu pana când începe sa se îngroașe devenind o compoziție cremoasă.

5

Luam de pe foc și strecuram întreaga compoziție printr-o sita obținând astfel un sos fin.

6

Lăsați-o sa se răcească complet și apoi folosiți-o alături de pavlova sau panna cotta cum voi face eu.

7

Bucurați-va de culoare și guuust.

Note

Curd de afine