O rețetă inspirată de bucătăria mexicană, delicioasă și foarte ușor de realizat! Un taco reinventat!
Rețeta mea este pentru un „taco” nepicant, însă puteți adăuga sau înlocui orice condimente doriți.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se taie ceapa în jumătăți și apoi felii. Se desfac fâșiile de ceapă și se așează într-un bol.
Se toarnă peste ceapă oțetul amestecat cu o linguriță de sare, apoi se completează cu apă până ce ceapa este complet acoperită și se amestecă puțin.
Se lasă la înmuiat cel puțin 30 de minute.
Se toacă roșia cubulețe mici de aproximativ 5 mm (inclusiv partea cu semințe).
Într-un bol se pasează cei 2 avocado cu zeama de la lime până se obține consistența dorită.
În compoziția cu avocado se adaugă roșiile tocate și se amestecă.
Carnea de porc se taie cubulețe mici, de aproximativ 2 cm.
Se pune uleiul și carnea într-o tigaie la foc mediu. Se amestecă timp de 5 minute.
Se adaugă peste carne o linguriță de sare, praful de usturoi, praful de ceapă, oregano, paprika, chimenul și 100 ml de apă. Se amestecă și se lasă acoperit, la foc mediu timp de 10 minute sau până ce apa a scăzut complet și carnea începe să se rumenească.
Pe o lipie se pun aproximativ 1/6 din carne, guacamole, smântână, ceapa murată și salata iceberg tocată.
Se presară coriandru tocat și este gata de servire!
Ingrediente
Indicații
Se taie ceapa în jumătăți și apoi felii. Se desfac fâșiile de ceapă și se așează într-un bol.
Se toarnă peste ceapă oțetul amestecat cu o linguriță de sare, apoi se completează cu apă până ce ceapa este complet acoperită și se amestecă puțin.
Se lasă la înmuiat cel puțin 30 de minute.
Se toacă roșia cubulețe mici de aproximativ 5 mm (inclusiv partea cu semințe).
Într-un bol se pasează cei 2 avocado cu zeama de la lime până se obține consistența dorită.
În compoziția cu avocado se adaugă roșiile tocate și se amestecă.
Carnea de porc se taie cubulețe mici, de aproximativ 2 cm.
Se pune uleiul și carnea într-o tigaie la foc mediu. Se amestecă timp de 5 minute.
Se adaugă peste carne o linguriță de sare, praful de usturoi, praful de ceapă, oregano, paprika, chimenul și 100 ml de apă. Se amestecă și se lasă acoperit, la foc mediu timp de 10 minute sau până ce apa a scăzut complet și carnea începe să se rumenească.
Pe o lipie se pun aproximativ 1/6 din carne, guacamole, smântână, ceapa murată și salata iceberg tocată.
Se presară coriandru tocat și este gata de servire!