Aceste vinete la cuptor nu sunt doar sănătoase, ele cum chiar delicioase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem vânata in felii de 1cm grosime. Mie mi se par cam lungi de aceea ulterior le mai tai o data pentru a înjumătăți lungimea.
Se pune sare peste ele și le amestecam astfel sa ajungă sare peste toate vinetele. Le lăsam pentru 30 de minute pentru a se scurge acel lichid care le da gust amărui.
După ce vinetele au “transpirat” le ștergem cu șervețele de bucătărie.
Fiecare bucata de vânata o trecem prin pesmet apoi așezată in tava pe care am pus mai înainte hârtie de copt.
Se bagă tava pentru 30 de minute in cuptor preîncălzit la 250˚C.
După ce vinetele sau rumenit frumos in cuptor le soatem și le stropim cu ulei de măsline. Eu am achitizionat un dispozitiv (cel din imagine) cu care reușesc sa stropesc mult mai ușor și in mod aproximativ egal întreaga cantitate de vinete “pane”.
Ingrediente
Indicații
Tăiem vânata in felii de 1cm grosime. Mie mi se par cam lungi de aceea ulterior le mai tai o data pentru a înjumătăți lungimea.
Se pune sare peste ele și le amestecam astfel sa ajungă sare peste toate vinetele. Le lăsam pentru 30 de minute pentru a se scurge acel lichid care le da gust amărui.
După ce vinetele au “transpirat” le ștergem cu șervețele de bucătărie.
Fiecare bucata de vânata o trecem prin pesmet apoi așezată in tava pe care am pus mai înainte hârtie de copt.
Se bagă tava pentru 30 de minute in cuptor preîncălzit la 250˚C.
După ce vinetele sau rumenit frumos in cuptor le soatem și le stropim cu ulei de măsline. Eu am achitizionat un dispozitiv (cel din imagine) cu care reușesc sa stropesc mult mai ușor și in mod aproximativ egal întreaga cantitate de vinete “pane”.