Rețetă din caietul bunicei mele care imi aduce aminte de copilarie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol se adaugă faina, oul, untura amestecată cu borșul, drojdia dizolvată in bors,sarea si coaja de lămâie se frământă pana se obține un aluat omogen.
Fiind un aluat fraged se frântă într-un timp scurt, nu are nevoie de o framantare mai intensă.
Se acoperă bolul si se lăsă la temperatura camerei.
Dupa dospire se rup bucati de aluat și apoi se fac foi rotunde și se taie in triunghiuri.
Se pune umplutura la baza triunghiul, se rulează si se pun in tava pe foaie de copt.
Se pune la copt timp de 15-20 min la temp 160˚C.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol se adaugă faina, oul, untura amestecată cu borșul, drojdia dizolvată in bors,sarea si coaja de lămâie se frământă pana se obține un aluat omogen.
Fiind un aluat fraged se frântă într-un timp scurt, nu are nevoie de o framantare mai intensă.
Se acoperă bolul si se lăsă la temperatura camerei.
Dupa dospire se rup bucati de aluat și apoi se fac foi rotunde și se taie in triunghiuri.
Se pune umplutura la baza triunghiul, se rulează si se pun in tava pe foaie de copt.
Se pune la copt timp de 15-20 min la temp 160˚C.