Pufoase și foarte gustoase.
Ingrediente:
550 gr făină
9 gr sare
2 gălbenușuri
300 ml lapte
30 gr zahăr
30 gr unt
7 gr drojdie uscată
o fiolă de esență de vanilie
ulei pentru coacere
Mod de preparare:
1
Se amestecă drojdia cu zahărul, puțin lapte și 2 linguri de făină, se acoperă și se lasă asa pentru 15-20 de minute.
2
În făina cernută încorporăm sarea, gălbenușul, maiaua crescută și restul de lapte.
3
Frământăm bine până opținem un aluat ferm și nelipicios.
4
Îl lăsăm la crescut până își dublează volumul, după care formăm gogoșile.
Le coacem în uleiul încins.
Ingrediente
550 gr făină
9 gr sare
2 gălbenușuri
300 ml lapte
30 gr zahăr
30 gr unt
7 gr drojdie uscată
o fiolă de esență de vanilie
ulei pentru coacere
Indicații
1
Se amestecă drojdia cu zahărul, puțin lapte și 2 linguri de făină, se acoperă și se lasă asa pentru 15-20 de minute.
2
În făina cernută încorporăm sarea, gălbenușul, maiaua crescută și restul de lapte.
3
Frământăm bine până opținem un aluat ferm și nelipicios.
4
Îl lăsăm la crescut până își dublează volumul, după care formăm gogoșile.
Le coacem în uleiul încins.