Gogoși

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Pufoase și foarte gustoase.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 550 gr făină
 9 gr sare
 2 gălbenușuri
 300 ml lapte
 30 gr zahăr
 30 gr unt
 7 gr drojdie uscată
 o fiolă de esență de vanilie
 ulei pentru coacere

Mod de preparare:

1

Se amestecă drojdia cu zahărul, puțin lapte și 2 linguri de făină, se acoperă și se lasă asa pentru 15-20 de minute.

2

În făina cernută încorporăm sarea, gălbenușul, maiaua crescută și restul de lapte.

3

Frământăm bine până opținem un aluat ferm și nelipicios.

4

Îl lăsăm la crescut până își dublează volumul, după care formăm gogoșile.
Le coacem în uleiul încins.

Ingrediente

 550 gr făină
 9 gr sare
 2 gălbenușuri
 300 ml lapte
 30 gr zahăr
 30 gr unt
 7 gr drojdie uscată
 o fiolă de esență de vanilie
 ulei pentru coacere

Indicații

1

Se amestecă drojdia cu zahărul, puțin lapte și 2 linguri de făină, se acoperă și se lasă asa pentru 15-20 de minute.

2

În făina cernută încorporăm sarea, gălbenușul, maiaua crescută și restul de lapte.

3

Frământăm bine până opținem un aluat ferm și nelipicios.

4

Îl lăsăm la crescut până își dublează volumul, după care formăm gogoșile.
Le coacem în uleiul încins.

Note

Gogoși