Hummusul este o specialitate orientala care conține piure de năut, pasta de susan (tahini), ulei de măsline, zeama de lămâie și condimente.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Scurgem zeama de la conserva de năut ( însă nu o aruncam pentru ca vom avea nevoie de ea) și punem boabele de năut într-un bol. Daca folositi boabe de naut uscate trebuie sa le lasati la hidratat peste noapte si dupa le fierbeti.
Adăugăm tahini, uleiul de măsline, zeama de lămâie și puțin din zeama din conserva.
Cu ajutorul unui mixer vertical pasăm foarte bine ingredientele.
Adăugăm usturoiul, sarea și piperul și mixam in continuare. In funcție de consistenta pe care o preferați mai puteți adăuga zeama din conserva de năut.
Il puteti decora cu ce va place. Eu am folosit putina boia dulce.
Ingrediente
Indicații
Scurgem zeama de la conserva de năut ( însă nu o aruncam pentru ca vom avea nevoie de ea) și punem boabele de năut într-un bol. Daca folositi boabe de naut uscate trebuie sa le lasati la hidratat peste noapte si dupa le fierbeti.
Adăugăm tahini, uleiul de măsline, zeama de lămâie și puțin din zeama din conserva.
Cu ajutorul unui mixer vertical pasăm foarte bine ingredientele.
Adăugăm usturoiul, sarea și piperul și mixam in continuare. In funcție de consistenta pe care o preferați mai puteți adăuga zeama din conserva de năut.
Il puteti decora cu ce va place. Eu am folosit putina boia dulce.