Clătite la cuptor

Autorbiancaajitaru
DificultateIntermediar

Imi place tare mult combinația de telemea cu spanac. Rețeta este destul de ușoară. Ca să salvați timp puteți face clătitele cu o seara înainte.☺️

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

Clătite :
 1 ou
 350 ml apă minerală
 250 gr făină
 1 tbsp ulei
Umplutura :
 200 gr spanac proaspăt
 100 gr telemea
 50 gr cremă de brânză
 1 ceapă verde
Sos:
 300 ml lapte
 30 gr unt
 15 gr faina
 5 gr sare
 5 gr nucsoara
 5 gr cardamon
 30 gr parmezan ras

Mod de preparare:

1

Pentru clatite, batem oul impreuna cu uleiul si condimentele. Adaugam apoi apa si faina si amestecat bine pana obtinem o compozitie lichida si fara cocoloase.
Incingem o tigaie cu putin ulei si adaugam cate un polonic cu compozitie si o distribuim uniform. Clatita e gata cand e usor rumenita pe ambele parti. Trebuie sa obtinem o clatita subtire.

2

Pentru sos, punem untul la topit intr-o craticioara la foc potrivit. Cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam bine pana omogenizam. Turnam treptat laptele amestecand continuu. Fierbem sosul pana la ingrosare iar la final condimentam.

3

Spalam bine spanacul si-l tocam marunt. Procedam la fel si cu ceapa verde. Adaugam spanacul si ceapa intr-un vas si adaugam telemeaua maruntita si crema de branza. Condimentam.
Intindem compozitia pe toata suprafata caltitei si impaturim clatita precum un burrito sau ca si o clatita normala.

4

Ungem vasul folosit cu putin sos si adaugam apoi clatitele. Peste clatite adaugam restul de sos si acoperim cu parmezan.
Coacem clatitele la 180 de grade pentru 20-25 de minute!

Ingrediente

Clătite :
 1 ou
 350 ml apă minerală
 250 gr făină
 1 tbsp ulei
Umplutura :
 200 gr spanac proaspăt
 100 gr telemea
 50 gr cremă de brânză
 1 ceapă verde
Sos:
 300 ml lapte
 30 gr unt
 15 gr faina
 5 gr sare
 5 gr nucsoara
 5 gr cardamon
 30 gr parmezan ras

Indicații

1

Pentru clatite, batem oul impreuna cu uleiul si condimentele. Adaugam apoi apa si faina si amestecat bine pana obtinem o compozitie lichida si fara cocoloase.
Incingem o tigaie cu putin ulei si adaugam cate un polonic cu compozitie si o distribuim uniform. Clatita e gata cand e usor rumenita pe ambele parti. Trebuie sa obtinem o clatita subtire.

2

Pentru sos, punem untul la topit intr-o craticioara la foc potrivit. Cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam bine pana omogenizam. Turnam treptat laptele amestecand continuu. Fierbem sosul pana la ingrosare iar la final condimentam.

3

Spalam bine spanacul si-l tocam marunt. Procedam la fel si cu ceapa verde. Adaugam spanacul si ceapa intr-un vas si adaugam telemeaua maruntita si crema de branza. Condimentam.
Intindem compozitia pe toata suprafata caltitei si impaturim clatita precum un burrito sau ca si o clatita normala.

4

Ungem vasul folosit cu putin sos si adaugam apoi clatitele. Peste clatite adaugam restul de sos si acoperim cu parmezan.
Coacem clatitele la 180 de grade pentru 20-25 de minute!

Note

Clătite la cuptor