Dulceață de vișine este nelipsită la clătite sau gofre sau pe pâine cu unt, dimineața.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spală fructele şi li se scot sâmburii.
Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul.
Când începe să se lege siropul, se adaugă fructele.
Când se umflă, se face focul mic și se amestecă mai des. Dacă fructele sunt mari, cărnoase, vor fierbe ceva mai mult până își eliberează sucul și aroma.
Se îndepărtează spuma formată, iar spre final, se amestecă des, să nu se lipească.
Când este bine legată, se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.
Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.
Ingrediente
Indicații
Se spală fructele şi li se scot sâmburii.
Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul.
Când începe să se lege siropul, se adaugă fructele.
Când se umflă, se face focul mic și se amestecă mai des. Dacă fructele sunt mari, cărnoase, vor fierbe ceva mai mult până își eliberează sucul și aroma.
Se îndepărtează spuma formată, iar spre final, se amestecă des, să nu se lipească.
Când este bine legată, se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.
Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.