Un desert usor, simplu si totusi isi face loc pe podium.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru aluatul de tarta avem nevoie de unt rece incorporat in faina pana devine sfarmicios dupa care adaugam apa si galbenusul si amestecam bine pana se incorporeaza untul de tot, se formeaza o bila si se da aluatul la frigider pentru 30-60 minute.
Dupa ce s-a racit aluatul se intinde cu putina faina se pune in forma si se mai da la frigider pentru 30 minute, urmand apoi sa fie copt la 180˚C pentru 35 minute.
Crema de lamaie se face pe baie de apa, se adauga toate ingredientele de la sectiunea de lemon curd si se amesteca pentru 10-15 minute pana devine groasa.
Crema se toarna in forma de tarta si se da la cuptor pentru 6-8 minute la 180˚C.
Bezeaua italieneasca se prepara incepand prin punerea apei si a zaharului la incalzit, dupa ce acesta incepe sa fiarba se va reduce focul la minim si se amesteca totul pentru 5-6 minute pana cand tot zaharul este dizolvat.
Albusurile se bate cu un varf de sare si putin otet alb simplu pana incep sa se lege putin, dupa care se toarna siropul de zahar cald foarte incet amestecand continuu cu mixerul. Bezeaua italieneasca este gata cand compozitia va fi stabila si va ramane pe lamele mixerului.
Ingrediente
Indicații
Pentru aluatul de tarta avem nevoie de unt rece incorporat in faina pana devine sfarmicios dupa care adaugam apa si galbenusul si amestecam bine pana se incorporeaza untul de tot, se formeaza o bila si se da aluatul la frigider pentru 30-60 minute.
Dupa ce s-a racit aluatul se intinde cu putina faina se pune in forma si se mai da la frigider pentru 30 minute, urmand apoi sa fie copt la 180˚C pentru 35 minute.
Crema de lamaie se face pe baie de apa, se adauga toate ingredientele de la sectiunea de lemon curd si se amesteca pentru 10-15 minute pana devine groasa.
Crema se toarna in forma de tarta si se da la cuptor pentru 6-8 minute la 180˚C.
Bezeaua italieneasca se prepara incepand prin punerea apei si a zaharului la incalzit, dupa ce acesta incepe sa fiarba se va reduce focul la minim si se amesteca totul pentru 5-6 minute pana cand tot zaharul este dizolvat.
Albusurile se bate cu un varf de sare si putin otet alb simplu pana incep sa se lege putin, dupa care se toarna siropul de zahar cald foarte incet amestecand continuu cu mixerul. Bezeaua italieneasca este gata cand compozitia va fi stabila si va ramane pe lamele mixerului.